сряда, 16 април 2014 г.

ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА БЕЗ ЗАЙЦИ И ПИЛЕТА


ВЕЛИКДЕН наближава !
Любим пролетен празник!
Радост за малки и големи.
Честно казано обаче, вече ми прилошава от гипсовите зайчета и пиленца. Надничат отвсякъде, с розовите си бузки, ухилени до уши и всяко помъкнало по едно яйце.
Затова ето еко украса и нека усетим природата по-близо до себе си.


Светещи яйца
Вземете няколко сурови яйца. Счупете ги леко и изсипете съдържанието им другаде - примерно в тигана готов за един вкусен омлет. След това напълнете черупките с разтопен восък, като в центъра му има връвчица. Оставете го да изстина и воала - имате свещ от яйце. Сега развихрете въображението си и аранжирайте на воля.




Великденска кошница
Вземете подаръчна торбичка и изрежете един голям квадрат от двете й страни. Заълнете го с изрезки от цветна хартия или пък изкувствена трева до ръба на изрязаният участък. След това аранжирайте с живи цветя и боядисани яйца.





Горски кът
Много интересна и хубава украса подходяща, както за подарък, така и за аранжировка за дома. Украсете я с множество листа и цветя, а самите Великденски яйца ги изрисувайте, като горски животинки. Нужно е голямо търпение.



Поникващи яйца
Поставете яйцата в съд с нова и свежа тревичка.  За по-добър ефект е необходимо да сварите бели яйца и да ги боядисате на точици, както и самите те да се виждат на половина - все едно поникват.



Великденска ваза
Защо да изхвърляте черупките от яйцата, като може да декорирате дома си с тях?! Необходимо Ви е единствено здрави черупки от яйцата или поне половината им. Точно тях ги запълвате с цветенца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар