вторник, 27 февруари 2018 г.

В СЕЗОНА НА КОКИЧЕТАТА

Има едно място във Великобритания, което сякаш е излязло от приказките. То е толкова красиво, че сякаш е нереално. Представете си кокичета, ама много кокичета. Не просто цял букет или кошница, а цели безкрайни поляни със снежнобели кокичета. Можете ли? И все пак това чудно място съществува.
Уелфорд парк се намира в Нюбъри, графство Бъркшър в югоизточна Англия.
Това е частно имение с дългогодишна история. На мястото на сегашната огромна къща е имало манастир на монасите от Абингдън. Около 1536г той се разпада и крал Хенри VIII запазва Уелфорд като свое ловно стопанство.
В момента имението е наследствена частна собственост на Джеймс Пъксли.
Пролетта е времето, когато огромният парк се преобразява като в приказките. От земята израстват и показват малките си главички безрой снежнобели кокичета. Най-нежните пролетни цветя заемат площите на цялото имение. Гледката е много красива, особено в края на студената зима и привлича много туристи.
Паркът е отворен за посетители от 31 януари до 4 март всяка година. Това е времето, в което се провежда и традиционен панаир на растенията – продават се луковици на пролетни цветя, храсти и дървета.
Желаещите да се насладят на кокичетата са много добре посрещнати в чайната на Уелфорд, където основно правило е, че „тук не се сервира бърза храна, а вкусна храна възможно най-бързо…”.
В магазинчето към имението има много сувенири и аксесоари, като всички те са подчинени на кокичето. Сервизи за чай, салфетки за хранене, покривки, престилки и какво ли още не, но задължително с нарисувани или избродирани безброй, малки кокиченца.
Усетете радостта от края на зимата, идването на пролетта и събуждането на природата. В Уелфорд появата на първото пролетно цвете – кокичето, е истински празник на сетивата и душата.










Източник http://www.welfordpark.co.uk

1 коментар:

  1. The Tingan Tingan - Ti-Titanium-arts.com
    Tingan is an original 2016 ford fusion energi titanium gold-plated titanium element bronze-plated bronze-plated bronze-plated bronze-plated bronze-plated bronze-plated titanium bolt bronze-plated titanium dive watch bronze-plated bronze-plated trex titanium headphones bronze-plated bronze-plated bronze-plated bronze-plated

    ОтговорИзтриване