сряда, 14 август 2013 г.

ФИНА МОТОРИКА

ФИНА МОТОРИКА

 Едно от най-популярните упражнения, и най-ефективните, е нанизването на мъниста. Няма по вълнуващо преживяване за едно момиченце да си направи гривничка, герданче или дори корона, с помощта на мама. В магазините Jumbo се продават всевъзможни комплекти от най-различни по форма, цвят и големина мъниста. Всяко дете може на воля да развихри своето въображение, да стане малка фея сътворяваща чудеса. Трябва ви само здрав конец или още по-добре корда.

 Аз обаче ви напомням, че има и други варианти на купешките мъниста. Най-лесното е да вземете различни макаронени изделия, разбира се с дупчица в средата. Това са дребните звездички, подходящи за по-напредналите в играта на низане, и тръбичките, удобни дори за начинаещите малки пръстчета. При добро желание те могат да се оцветят с безвредни бои, от тези за великденските яйца също стават, все пак няма да ги ядем, за да може детето да направи някаква цветова поредица. Спазването на поредицата от цветове също е добро упражнение.

 Освен това всеки в къщи всеки има стари копчета, по-големи и по-малки по размер. Те също могат да се използват.


 За най-напредналите момиченца, вече каки, задачата може да се усложни като се забърка солено тесто, изрежат се формички, пробият се дупчици в средата, изпекат се и се оцветят с боички. Скоро нагледно ще ви покажа как става това, защото е много интересно, правят се наистина хубави "бижута", вниманието на малката госпожица е заето за доста дълго време, но за съжаление няма как това да стане без основната помощ на мама. Но мама нали е затова, да помага.
 Приятно низане и бъдете творци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар