четвъртък, 26 март 2015 г.

НЕКА ВЕЛИКДЕНСКАТА УКРАСА ДА БЪДЕ СТИЛНА

Пролетта дойде, а с нея идват едни от най-хубавите празници Цветница и Великден. Дни изпълнени с радост от многото именни дни, суетене у дома и отрупани трапези. Какво можем да направим от сега? Разбира се да започнем с украсата. Зайчета, пиленца и патенца, панерчета и какво ли още не...Предполагам, че всяка домакиня има у дома цяла колекция от тях. И все пак не бързайте да изваждате всички великденски украшения на показ. Нека вашата великденска украса бъде подчинена на някаква концепция, основна идея. Това може да бъде традиционното великденско дърво, украсена кошница или панер. Така ще имате един акцент, който обаче ще придаде стил на великденската ви украса. Така тя няма да изглежда разпръсната и претрупана. Иначе е възможно в един момент да се окаже, че  всяка полица или масичка е заета от гипсова фигурка или панерче с пластмасови яйчица. 
Ето как на практика изглежда това.
1. Кошничка - ако изберете кошничка, може да използвате за украсата й много неща - както красиви яйца, така и свежи или изкуствени растения и цветя, клонки, панделки и пиленца. По същия начин можете да направите украса в красиво панерче.


2. Великденско дърво - то е традиционна великденска украса и се среща в много страни. Лесна е за изпълнение, винаги изглежда весело, празнично, но и много стилно. Просто сложете във ваза с вода свежи напъпили клонки и окачете на тях няколко шарени яйчица. 
3. Непретенциозна украса - всяко цвете в саксия може да добие празничен вид с малко въображение. По този начин лесно може да украсите работното си място например.

4. Гнездо - увийте клонки и ги оформете като гнездо. Украсете с красиви яйца. 

5. Венец - ако държите да имате великденска украса на вратата, направете венец. Въпреки че той не е традиционен за нашата страна, винаги може да се опита нещо ново. Можете да го направите сами от по-жилави върбови или лозови клонки, които да закрепите добре с тънка тел и след това да го украсите с няколко яйца. Отново не прекалявайте, винаги по-семплата украса изглежда по-стилна и ефектна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар