петък, 6 декември 2013 г.

ЦВЯТ НА ОРХИДЕЯ ПРЕЗ 2014Г.

Новата 2014 година ще бъде диктувана от лилавата гама в цветовете. За цвят на 2014-а компанията Pantone обяви цвета radiant orchid. Преливащите се лилави нюанси ще бъдат част не само от модните облекла, но ще вдъхновяват и всички останали индустрии в създаването на текстил, предмети за бита, бизнес пособия, автомобили и какво ли още не в тази гама. Техническото название на radiant orchidе PANTONE 18-3224.
Цветът е символ на креативност и изобретателност и е едно рязко преминаване през цветовете. За 2013 година Pantone обявиха изумрудения цвят като цвят на годината. Следващата година също ще бъде цветна и всичко в този цвят, което ще ви заобикаля ще ви донесе много енергия, позитивизъм и добро настроение. За пролетно-летния сезон модните колекции са с превес на розовото и лилавото, което засилено присъства в колекциите на Шанел, Диор, Прада и други.
На пазара вече могат да бъдат намерени и първите автомобили, часовници и дори кафе машини с цвета на 2014 година radiant orchid. Всяка година модни и графични дизайнери, производители, търговци на дребно и т. н. от цял свят се допитват до специалистите на Pantone какви ще бъдат цветовете за година напред.
Всяка година, щом компанията обяви кой ще е водещият цвят, екипът вече е започнал да работи по нови проучвания за цветовете през следващата година. Pantone е водещо име в производството на бои, мастило, доставчик на цветни системи и водещи технологии за подбор и представяне на цветовете

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар