понеделник, 2 септември 2013 г.

КАК ДА СМЕ ПО-ЩАСТЛИВИ




Прекарването на време със семейството, разходките сред природа и слушането на музика са само част от начините да подобрим настроението си

В днешно време почти всички ние прекарваме по-голямата част от ежедневието си на работното място. Затова не е лоша идея да използваме всяка възможност, за да се почувстваме по-щастливи в работата си.

Списание "Форбс" представя 11 лесни начина да постигнем това, които дори са доказани от науката. Вижте кои са предложенията:

1.Тренирайте повече

Трудно е да сте нещастни, когато сте навън и тичате или практикувате някакъв спорт. Тренировките ни помагат да се справяме с проблемите по-лесно. Важно е също така да си вземете душ след тренировка, което от своя страна много ще помогне за щастието на околните.

Храната също е от изключително значение. Употребата на прекалено много тестени храни или захар едва ли ще ви направи по-щастливи.

2. Повече сън

Нищо не помага повече на добрия сън през нощта от здравата работа през деня. Ако все пак имате малки деца, пропуснете този съвет. Едва ли ще спите много през следващите 18-20 години.

3. Пътувайте по-малко до работа

Това със сигурност ще ви направи по-спокойни и по-щастливи, а и ще допринесете за опазването на околната среда.

4. Прекарвайте повече време със семейството и приятелите си

Ако станете приятели с колегите в работата, ще прекарвате още повече време с тези, за които ви е грижа. Затова приемете, че хората правят най-доброто, на което са способни и не губете време в прекалено много преценки за хората, с които работите.

5. Прекарвайте повече време навън

Най-добрите идеи идват, когато сме навън и се разхождаме сред природата, а не в офиса.

6. Помагайте на другите

Ако страдате от депресия, спрете да мислите за себе си и помогнете на някой друг. Когато виждаме щастието в другите, това ни прави по-енергични и подобрява настроението ни.

7. Усмихвайте се

Усмивките и смеха са най-доброто лекарство срещу болката и лошото настроение. Затова ги упражнявайте по-често.

8. Планирайте пътуване

Това е страхотна идея дори и да не можете да си го позволите. А и не е нужно пътуването да е до много далечно място. Ако редовно планирате разходка до някое определено място, дори и само на няколко километра, със сигурност ще бъдете малко по-щастлив човек.

9. Медитирайте или слушайте успокояваща музика

Малко хора медитират, но почти всички слушаме музика. Няколко часа дневно на фона на успокояващи песни е страхотен начин да се чувстваме по-релаксирани и да гледаме по-позитивно на живота и работата ни.

10. Бъдете благодарни

Енергията ни се увеличава, когато добавим малко благодарност към всичко, което правим. Когато имаме възможност да помогнем и услужим на друг човек, настроението ни се повдига неимоверно.

11.Остарейте

Живота ставал по-добър, когато навършим 50, пишат от 'Форбс".

източник: Симеон Досев econ.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар