понеделник, 30 септември 2013 г.

МОЖЕМ ДА НАДХИТРИМ МАГАЗИНИТЕ

Мисията е възможна с малко планиране и самодисциплина
Магазините имат цял отдел, който мисли тактики за това как да ви накарат да пазарувате повече. С малко планиране и самодисциплина обаче вие можете да ги надхитрите.
Вижте какви правила трябва да спазвате, за да се предпазите от тях, според съвети на специалисти, интервюирани от CNBC.
Придържайте се към основните продукти
В магазините продуктите от първа необходимост като мляко и яйца се слагат в дъното. Така клиентите трябва да минат през много други редици със стоки, за да си харесат нещо друго. Ако клиентът влезе и най-нужните неща са още в началото пред очите му, той може би няма да купи нищо друго.
Избирайте това, което е на промоция
Евтините продукти и тези, които са в големи и по-изгодни опаковки се слагат обикновено на най-ниските рафтове, където не се виждат. Оглеждайте всички рафтове преди да направите покупка.
Смятайте
Не винаги обаче големите пакети са най-изгодни. За това преди да ги натоварите в количката си, направете изчисление на това колко пестите и дали ще си струва. Не се доверявайте на етикетите, защото те може да лъжат. Внимавайте на финала
Краят не щанда е най-коварен. Компаниите плащат скъпо, за да се поставят продуктите им там, защото са на най-видно място и най-близо до касите.
Носете си списък
Носете си списък и се придържайте към него. Може дори да си отбележите каква марка и каква точно опаковка искате, както и колко струва.
Ще ви омаят с любезност
Магазините измислят какви ли не услуги, за да ви накарат да прекарате повече време в тях. Колкото повече време сте вътре и общувате с продавачите, толкова по-голяма е вероятността да купите нещо. Например бижутерските магазини предлагат услуги като да почистят пръстените ви. През това време клиентите се оглеждат или дори говорят с другия продавач, който любезно ги омайва.
Бъдете на мисия
Влизайте в магазина с мисия да закупите точно определени неща и изпълнявайте мисията без да се разсейвате. Ако посещавате супермаркет е лесно, но може да се объркате в бижутерски магазин или магазин за техника. За това е добра идея да посетите сайта на компанията, за да се информирате за това какво предлагат и какви цени може да си позволите.
Замислете се "Това нужно ли ми е?"
Правете списък не само на продуктите за супермаркета, но и на по-големите неща, като тези, от които децата ви ще имат нужда, когато започват училище. Опишете какво имате, какво трябва да се заведе на поправка и какво трябва да купите. Преди да купите нещо, най-важният въпрос не е "Това евтино ли е?". Най-важният въпрос е "Това нужно ли ми е?".

Няма коментари:

Публикуване на коментар