сряда, 18 септември 2013 г.

ДА СИ НАПРАВИМ ОТ ХАРТИЯ

Жабка
Сладка занимателна жабка. Да си я направим сами от хартия! Вземете зелена цветна хартия, разграфете я, както е показано на картинките. Сгънете, залепете очички и езиче. Готови сте за игра!


Жабче
Как да си направим жабка от обикновен хартиен плик? Може да използвате плик от хартия в неутрален цвят, но и цветен би станал чудесно. Изрежете си малки елементи - очички и ръчички от цветна хартия и залепете всичко.Може да използвате копчета или други подръчни материали. Готово - имате си вече хартиена кукла за куклен театър!


Кученце, мече
Как да си направим животинка от обикновен хартиен плик?
Може да използвате плик от хартия в неутрален цвят, но и цветен би станал чудесно. Сгънете ъглите, както е показано на картинката.Изрежете си малки елементи ушички, очички, нослета от цветна хартия.И ръчички изрежете, и залепете всичко.Може да използвате копчета или други подръчни материали. Готово - имате си вече хартиена кукла за куклен театър!


Мишле
Как да си направим животинка от обикновен хартиен плик?
Може да използвате плик от хартия в неутрален цвят, но и цветен би станал чудесно. Сгънете ъглите, както е показано на картинката. Изрежете си малки елементи ушички, очички, нослета от цветна хартия. И ръчички изрежете, и залепете всичко.Може да използвате копчета или други подръчни материали. Готово - имате си вече хартиена кукла за куклен театър!


Цвете от хартия
Да направим цвете от хартия. Може да се използва цветна хартия тишу или крепирана (разтегателна).Сгънете хартията, както е показано на картинката. В средата завържете или залепете сламка.хартията е мека, така че можете да я притиснете от двата края към средата, за да се получи такава розичка. Направете няколко разноцветни и съчетайте в букетче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар