Подготовка:10 мин.
Готвене:60 мин.
Порции:4
Продукти:
- зехтин
- сол
- 100 г кашкавал
- 150-200 г сирене
- 2 домати
- 4 средно големи тиквички
Приготвяне:
• Измиваме и обелваме тиквичките, след което нарязваме всяка една надлъжно на филийки оставяйки около 1 см разстояние от дръжката така че да се получи нещо като ветрило.
• Поставяме в намаслена тавичка.
• Посоляваме ги, след което между всяка „филийка” поставяме парче домат (домата е нарязан на филийки) и парче сирене.
• По желание може да се постави и скилидка чесън.
• Върху всяко ветрило поръсваме по малко зехтин, след което печем на умерена фурна за около един час.
• Малко преди да са готови ветрилата наръсваме с настърган кашкавал и запичаме за още около 5-10минути.
• Измиваме и обелваме тиквичките, след което нарязваме всяка една надлъжно на филийки оставяйки около 1 см разстояние от дръжката така че да се получи нещо като ветрило.
• Поставяме в намаслена тавичка.
• Посоляваме ги, след което между всяка „филийка” поставяме парче домат (домата е нарязан на филийки) и парче сирене.
• По желание може да се постави и скилидка чесън.
• Върху всяко ветрило поръсваме по малко зехтин, след което печем на умерена фурна за около един час.
• Малко преди да са готови ветрилата наръсваме с настърган кашкавал и запичаме за още около 5-10минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар