понеделник, 15 декември 2014 г.

АРОМАТНО И МЕКО ХЛЕБЧЕ



 Какво са всъщност коледните празници? Малко време само за семейството, прекарано в домашна обстановка, заедно с хората, които обичаме и за които все не ни достига време. Не забравяйте, че семейният уют и топлота се създават и зависят само от нас самите. 
   Отпуснете се, забравете за ежедневните проблеми и нека поканим коледното настроение у дома.
   Традиционно свързваме коледната подготовка с печенето на сладки, курабийки и какви ли не сладкиши с мед, канела и орехи. Не си падам много по тях, затова пък рецептата, която Ви предлагам ми е любима.Преди време я открих в интернет, не помня къде, но благодаря на нейната създателка. 
   Дано се хареса и на Вас. 


   

Хляб с фета -сирене

1 кг. брашно
1 пакетче суха мая
350 гр настъргано сирене- фета
700 мл. вода
1ч.л. сол
4 с.л. зехтин
брашно за до омесване

Омесете тесто от изброените продукти. Извадете го на плота и доомесете до меко, не лепнещо тесто, което разделете на две. Поръсете с брашно повърхността на която работите и месете, като завивате краищата на тестото към средата. Сложете хляба в тава, със събраните краища нагоре ( всъщност гладката му страна да остане отдолу) , върху пекарска хартия, завийте с кърпа и оставете да втаса.
Загрейте фурната на 200C с вентилатор. Печете на средна решетка до златисто кафяво и суха клечка.
Извадете хляба върху решетка и напръскайте с вода. Завийте с кърпа и...да ви е сладко!

Пожелавам Ви топли и приятни празнични дни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар