неделя, 20 октомври 2013 г.

ХАЙДЕ ДА СЪБЕРЕМ ЕСЕННИ ЛИСТА

Да декорираш дома с есенни листа е едновременно икономично и оригинално. Пренасянето на есенната атмосфера вкъщи прави адаптацията към новия сезон по-лесна, а домът по-красив. Предлагаме ви 5 идеи за декор с есенни листа.
5 идеи с есенни листа
Фенер с есенни листа
Идеален градински или балконски аксесоар за новия сезон. Необходими материали – стъклен буркан, десетина есенни листа, декупажно лепило и свещ (за предпочитане чаена или цилиндрична). Две седмици преди да се захванете с проекта изберете няколко пъстри есенни листа и ги затиснете между страниците на дебела книга – целта е да ги изсушите, като съхраните формата им.
Добави описание
След като изпълните това условие, намажете буркана с декупажното лепило, облепете стъклената повърхност с листата и нанесете отгоре им още един слой декупажно лепило. Оставете да изсъхне, а вечерта се насладете на резултата от проекта си.
Лампа с есенни листа
Всъщност никой не е казал, че есенните листа трябва да са само от дървото. Изрежете няколко такива от филц (обикновено лист филц струва около лев) и ги пришийте или залепете в зависимост от материята към лампион на нощна лампа. Проектът е подходящ за декор на детска стая.
Добави описание
Хербарий на стената
Трябват ви 3 по-големи рамки за снимки и три листа от дъб, бук и кестен.Всяко листо залепяте на бял лист хартия с размери, подходящи за рамките. Отдолу по желание може да напишете с ръкописен шрифт дървото, от което е листото, някаква мисъл или дата, която ви напомня за нещо. Поставяте листата в рамките и ги закачате на стената – за да има симетрия, гледайте кестеновото листо да е в средата.
Добави описание
Друг вариант за стенен декор с есенни листа е да използвате само силуета им, вместо самите листа. Оцветявате мястото в какъвто цвят пожелаете и закачате рамките на стената.
Най-лесна за изпълнение е декорацията за хола с есенни листа.Нуждаете се само от поднос и красива свещ, която да поставите във висока чаша за вино. Чашата слагате в центъра на подноса, а около нея небрежно разпръсквате есенни листа (по възможност от различни дървета), няколко кестени, жълъди, шишарки. Недостатъкът на този тип декорация е, че е нетраен заради природосъобразните материали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар