сряда, 2 октомври 2013 г.

ЗА КАКВО МОЖЕМ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЯБЪЛКИТЕ

  • Най-добрият начин за съхранение на картофите през студения сезон е да ги смесим с малко ябълки. Отделяната от тях яблъчна киселина не им позволява на прораснат.
  • Руската салата може да придобие много по-приятен вкус, ако в нея се настържат на ситното ренде 1-2 кисели ябълки.
  • Ако печете месо на скара, можете да го покриете с тънки резенчета ябълка. Сокът, който ще се отдели от тях, ще облагороди вкуса му. Преди да го сервирате, ги отстранете.
  • Разрежете ябълките на две половинки, без да ги белите. Отстранете вътрешността им и ги напълнете със смес от мед, счукани орехи и малко ром. Опечете ги на фурна. Сервирайте ги декорирани със сладкарска сметана. Този чудесен десерт е особено подходящ за хора с повишена киселинност на стомаха и дванадесетопръстника.
  • Настържете ябълка и лук, добавете мед, като всички компоненти са равни по количество. Разбъркайте добре и вземайте по една чаена лъжичка три пъти на ден между храненията. Това средство ще ви помогне да се отървете от упоритата кашлица.
  • Ако ще използвате ябълките в салата и искате да запазите максимално естествения им цвят, потопете резенчетата в разтворен във вода сок от портокал или лимон, в съотношение 3 към 1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар