вторник, 8 октомври 2013 г.

ПИТАЯ - НАЙ-МОДЕРНИЯТ ПЛОД

Питая или драконов плод сваля високото кръвно налягане и регулира кръвната захар

Познат като плодът на боговете, питаята или драконовият плод е най-новата и модерна суперхрана, по която всички полудяха. Търсенето му е нараснало неимоверно, тъй като неговите полезни качества правят вълшебства с човешкия организъм. Пък и вече до гуша са ни дошли останалите плодове, които познаваме до болка – ябълки, банани, грозде, праскови и прочие. Не че е са лоши, но малко разнообразие в храненето е много полезно.
Всички луднаха по най-модерния плод!
Всички луднаха по най-модерния плод!
Драконовият плод е екзотично растение, а диетолозите го препоръчват горещо и го наричат най-новата суперхрана, защото ако го хапвате редовно, това със сигурност ще ви помогне да отслабнете и да се сдобиете с мечтаната фигура.
Питаята съдържа много чиста дестилирана вода, важни минерали и фибри, които действат много добре на черния дроб и перисталтиката. Освен това питаята помага за сваляне на високото кръвно налягане, което го прави препоръчителен за хора с този проблем. Плодът регулира много успешно и високото ниво на кръвна захар, което го прави подходящ и за диабетици. Освен това по-ниските нива на кръвна захар означава по-малко инсулин, а оттам и много по-малко апетит.
Питаята съдържа големи количества витамин С, минерали и фибри. Освен това той е богат на каротен, протеини, калций, витамините B2, B1, B3 и фосфорна киселина. Семенцата на плода са пълни с полезните омега-3 мазнини. На вкус драконовият плод е много вкусен, леко сладък и напомня нещо средно между круша и киви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар