сряда, 23 октомври 2013 г.

Френски макарони с нутела




Продукти
90 г белтъци
щипка сол 
40 г кристална захар 
200 г пудра захар 
110 г бадемово брашно 
няколко капки розова лилава сладкарска боя (може и без нея) 
Нутела за слепване















Начин на приготвяне
1. Разбиваме белтъците на пяна с щипката сол и добавяме по малко от кристалната захар. Разбиването продължава до образуването на лъскав и стегнат белтъчен крем.
2. Пресяваме 2-3 пъти бадемовото брашно и пудрата захар, докато се получи идеално фина пудра. Към белтъците добавяме на 2-3 пъти сухите съставки и разбъркваме внимателно, докато се получи гъсто тесто, което трябва да се спуска от шпатулата на плавни вълни.

3. Пълним готовата смес в пош с кръгъл накрайник и шприцоваме върху хартия за печене. Оставяме макароните 30-40 мин, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.
4. Загряваме фурната на 150 градуса и ги печем 15-16 мин, след което ги изваждаме, оставяме да изстинат за 5 мин. Прехвърляме върху метална скара до пълното им охлаждане. Накрая ги слепваме две по две с нутела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар