сряда, 16 октомври 2013 г.

ЗАЩО ДЕЦАТА НЯМАТ СПИРАЧКИ

Какво правят подрастващите 54 часа седмично

Нито свободна минута
Скорошни социологически данни разкриват, че масово децата в Европа прекарват около 54 часа в седмицата в училище и писане на домашни вкъщи.

Това значи, че подрастващите залягат над уроците с 9 часа повече от седмичното време, което един възрастен стои на работното си място.

Освен училището и подготвянето на уроците, мнозинството от малчуганите са записани поне на две допълнителни активности като спорт, чужд език или изкуства.

56% от родителите пък отделят най-малко по един час дневно, за да помагат на своите синове и дъщери в писането на домашните.

Близо 25% от майките и бащите се тревожат, че наследниците им постоянно са уморени, защото не се хранят правилно и не си доспиват заради натоварения седмичен график, а 41 на сто от родителите се притесняват, че техните деца изостават във физическото си развитие вследствие на непълноценното хранене и липсата на достатъчно витамини в дневното им меню.

Над 30% от запитаните биха желали да разполагат и с повече време, което пълноценно да оползотворяват в компанията на децата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар