четвъртък, 24 октомври 2013 г.

ЛЕКАРСТВО СПОРЕД ХАРАКТЕРА

Простудите са честа напаст не само през зимата и не винаги има смисъл да се приемат силно действащи лекарства, смятат привържениците на алтернативната медицина. Според тях, ако искате да потърсите друг начин за лечение, можете да се насочите към хомеопатията.

За да се предпазите успешно от настинки, необходимо условие е да поддържате в тонус своя организъм. И по-конкретно нервната система, уточняват хомеопатите.

Хомеопатичното лечение продължава по-дълго от обичайното и за да постигнете резултат, трябва да вярвате в него и да ви допада да се лекувате без прилагане на силно действащи синтезирани лекарства. Но препаратите трябва да се избират индивидуално, като се взимат предвид особеностите на отделния организъм.

Хомеопатите разделят хората на 4 групи:

Тип Пулсатила
Към него се отнасят женствените, слабите, капризните и недоверчиви хора, които постоянно се нуждаят от утешение или съжаление от страна на околните. Склонни към резки промени в настроението, те винаги се стараят да се харесат на всички, постоянно изпитват лека жажда и желание за похапване на нещо сладко. На тях ще им помогнат хомеопатичните препарати, в чийто състав влиза растението пулсатила.

Тип Аурум
Това са надменни, високомерни и затворени хора, силно убедени в своята компетентност. На тях е присъщо рязкото и решително поведение. Заобикалящите ги глезят и ги смятат за силни личности, но в действителност те лесно изпадат в отчаяние, смятат се за нищожни и се засягат от всякаква критика. Обикновено тези хора страдат от главоболие и са особено чувствителни към шума и ярката светлина. Ако откривате в себе се този тип личност, можете да приемате хомеопатичния препарат аурум металикум.

Тип Сепия
Тези хора са винаги много активни, те като че ли искат да избягат от себе си и с това още повече изтощават нервната си система. Обикновено те се разкъсват между служебните и семейните задължения, спят лошо и са недоволни от своята външност. Отличават се със саркастичен ум. Те трябва да се научат да се отпускат и вечер да приемат хомеопатични препарати, съдържащи сепия.

Тип Игнация
Романтични натури, които често изпадат в депресия поради несъответствие на техните представи за света с реалния живот. Те често страдат и се затварят в себе си, търсят уединение, склонни са към преяждане. Представителите от този тип трябва по-често да се намират в приятна компания, да избират обезмаслени продукти и да употребяват препарата игнация.

Това са най-общите особености, характерни за 4-те типа, като не бива да се забравя, че правилното лечение може да избере само специалистът-хомеопат.

4 начина за самоотбрана

Съществуват няколко конкретни хомеопатични “хитрини” за бързо лечение на простудата.

Хитрина № 1: лекуваме едновременно гърлото, черния дроб и нервите

Хомеопатите смятат, че болестите на носоглътката са само върхът на айсберга, а неговата подводна част са нарушенията в работата на храносмилателните органи и прекомерното напрежение на нервната система, което не позволява на мускулите да се отпускат.

Колкото и абсурдно да звучи, според хомеопатите лечението на гърлото трябва да започне с лечението на черния дроб с помощта на хомеопатичните комплекси, които съдържат вещества, способстващи за отделянето на жлъчния сок и нормализирането на работата на черния дроб. Те съдържат и релаксиращи компоненти, за които се смята, че премахват напрежението в мускулите и сухожилията.

Хитрина № 2: вода срещу кашлица

За да не спусне простудата надолу, в белите дробове и бронхите, освен приемането на хомеопатични лекарства може всеки път след ядене да се изплаква гърлото с топла преварена вода. Когато сливиците са възпалени, от тях се отделят токсини, които влияят на блуждаещия нерв. В резултат на това раздразнение се появява кашлицата.
Ако сливиците се промиват, кашлицата може да се предотврати.

Хитрина № 3: когато носът ни тече

При хрема е особено полезно да се използват масло от туя или хомеопатични капки за нос. На някои помага и старото народно средство – сок от лук с масло, но то може да предизвика изгаряне на лигавицата. По-добре е да се възползвате от препарат, който съдържа същите вещества, но лечението е по-щадящо и ефективно.

Често постоянната хрема е свързана с неизлекуваните в детството аденоиди. Тяхната отстраняване е безполезно, защото аденоидната тъкан може отново да се разрасне. Но хомеопатичното лечение способства за отстраняване на причината за заболяването и може да се прилага на всякаква възраст. Облекчението се усеща след 3-4 седмици.

Хитрина № 4: ако искате предварително да вземете мерки

Противопростудните хомеопатични комплекси могат да се приемат и с профилактична цел, но не 3 пъти дневно, а само веднъж вечер - 20 минути преди или 1 час след ядене. Те трябва да се поставят под езика и да се разтварят в устата. Веществата се приемат и се усвояват чрез лигавицата направо в кръвта. Съществува и друг начин: хомеопатичният препарат се разтваря във вода и се пие на малки глътки.

Едновременно трябва да организирате и правилното си хранене и да се погрижите да нямате запек. А от какаото, кафето и цигарите ще се наложи да се откажете - завинаги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар