сряда, 23 октомври 2013 г.

БАНИЦА С ТИКВЕН КРЕМ И ОРЕХИ

Продукти

1 п кори за баница,
масло за поръсване,
за крема:
1 кг сварена тиква,
2 с.л.масло,
250 г захар,
1 ч.ч.прясно мляко,
3 яйца,
5 с.л. брашно,
1 ванилия,
малко канела,
200 гр орехи

Начин на приготвяне

Сложете сварената тиква с маслото и захарта на котлона като бъркате постоянно. Разбъркайте яйцата с брашното и млякото. Като започне да се затопля тиквеният крем, добавете жълтъчната смес и бъркайте да се сгъсти. Накрая добавете орехите канелата и ванилията. Намажете тавата с масло и сложете от корите като върховете им излизат извън тавата, за да не се разлива плънката. Ръсете по малко от маслото и слагайте от плънката. Печете в предварително загрята фурна на 20 градуса до готовност. След като поизстине, поръсете обилно с пудра захар. Може да добавите и канела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар