събота, 26 октомври 2013 г.

Как да разпознаем проблем с щитовидната жлеза?

Силното сърцебиене е един от признаците...
Проблемите с щитовидната жлеза са от масов характер. Жените са десет пъти по-предразположени, отколкото мъжете. Западните лекари препоръчват на жените, навършили 35 години, да следят постоянно за признаци за разстроена функция на жлезата. Според Американското дружество на ендокринолозите 30% от жените са засегнати от такива проблеми, като при половина заболяванията на щитовидната жлеза не са диагностицирани.
Предлагаме ви изведени от американските ендокринолози признаци на проблем с щитовидната жлеза... 
Болки в крайниците или мускулите
Ако си ударите малкото пръстче на крака или прекалите с натовареността във фитнеса ще изпитате болка, но тя ще отмине след известно време. Ако обаче се появи необяснима болка, изтръпване, скованост в крайниците, е възможно това да се дължи на хипотиреоидизъм. Ниският синтез на тиреоидни хормони води до увреждане на нервните клетки, които пренасят импулсите от мозъка и гръбначния мозък към тялото, в резултат на което и се появяват тези усещания.
Запек или диария
Ако досега стомахът ви е бил редовен и изведнъж се променят навиците ви, но не за ден два, не отхвърляйте вероятността, освен липсата на движение и достатъчно фибри, това да се дължи на понижена функция на щитовидната жлеза. Хипофункцията на щитовидната жлеза се отразява негативно и на перисталтиката. Според западни експерти това е един от най-честите признаци за настъпване на промени в дейността на жлезата при пациентите.
И обратно, при хипертиреоидизъм е много възможно да се оплаквате от неспокойни черва, чести позиви до тоалетна и диария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар