петък, 25 октомври 2013 г.

Талисмани и амулети за щастлив живот

Магически лампи, говорещи рибки, вълшебни огледала –  те не живеят само в приказките, които сме слушали като малки. Мнозина вярват, че можем  да ги срещнем и днес като талисмани или амулети, които помагат


Талисмани и амулети за щастлив живот

на своите собственици да сбъднат желанията си.

Какво представляват талисманите и амулетите?

Обикновено това са предмети, заредени с положителна енергия, с помощта на която ви помагат да изпълните най-съкровените си желания. За финансов успех, професионално израстване, семейно щастие, защита от проблеми или просто за да се чувствате добре – това е само една малка част от списъка с вълшебства на талисманите и амулетите. В зависимост от предназначението си те приемат различна форма – може да са както фигури на човек, животно, растение, така и монети, свещени надписи или символи на древни религии. Макар много хора да не откриват разликата между талисман и амулет, тя съществува:


  • Талисмани и амулети за щастлив животТалисманът се прави лично за своя собственик, като съгласува енергията си с неговата. Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.
    Внимание! Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.
     
  • Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.

В офиса
За да постигнат по-бързо успехи и реализация в професионален план, някои декорират бюрото си с различни амулети.



Талисмани и амулети за щастлив живот



  • Костенурка – осигурява на притежателя си подкрепата и сътрудничеството на подходящите хора и едновременно с това го предпазва от завистници;
     
  • Слон – според поверията, ако се потърка по хобота, ще ви помогне да вземете решение по труден въпрос;
     
  • Свиня –  символ на богатството, печалбата и плодородието, затова е един от най-срещаните пазители на нашите спестявания;
     
  • Риба – древен християнски символ, за когото днес се смята, че носи успехи на собственика си.
У ДОМА
Талисмани и амулети за щастлив животОще от древността домът е мястото, около което човек изгражда живота си, затова той прави максималното, за да го съхрани сигурен и спокоен. Едно от неговите оръжия са талисманите и амулетите, които не само че красят жилището, но и го пазят.


  • Вази, саксии и други керамични съдове сплотяват семейството и държат къщата пълна. Желателно е да не ги оставяте празни.
     
  • Живи растения – зеленият им цвят излъчва положителна енергия. Най-разпространени са бамбукът, дървото на щастието и дървото на парите.
     
  • Фигура на слонче ще запази обичта на близките и гарантира за тяхната вярност.
     
  • Дракон – древен символ на дълголетието, който предпазва дома от врагове и зли сили.
     
  • Според фън шуй подходящи амулети за жилището са ощеогледалото и камбанките.
     
  • Египтяните вярват, че ако декорирате дома си с изображения или фигури на котки, те ще съхранят семейния уют.

Няма коментари:

Публикуване на коментар