вторник, 29 октомври 2013 г.

Гадатели контролират решенията на висши мениджъри


Южнокорейски топ мениджъри често се консултират с “духовни съветници”, преди да вземат важни решения, засягащи живота на служителите на поверените им корпорации по целия свят.
Осъществяването на връзка със свръхестественото обаче може и да доведе до затвора, отбелязва в. „Ню Йорк таймс”. Едно от главните действащи лица в нашумяла схема за присвояване на средства в азиатската страна е Ким Уонг-хонг, подсъдим по дело за кражба. Основният обвинияем е ръководител на третия по големина южнокорейски конгломерат SK Group Чай Тае-вон.
Той беше осъден на 4 години затвор за присвояване на $45 милиона от компанията, с които се е опитал да компенсира загуби от личните си инвестиции. Негов главен съветник, управляващ активите му, е бил самият Ким Уонг-хонг. Но според мнозина той е съвместявал длъжността с функцията на негов личен гадател.
„Ню Йорк таймс” отбелязва, че Южна Корея отдавна има тясна връзка с окултизма. Обикновено корейците се обръщат към гадатели, когато искат да научат кога ще завършат, дали да сключат брак или в търсене на лек за депресия и определи проблеми на работното място. Предсказанията се правят по датата и часа на раждане на клиента.
Много южнокорейци също така вярват във физиогномиката – науката, изучаваща връзката между външния вид на човека, вътрешния му свят и неговите възможности. Именно заради това все повече корейците си направят пластични операции, за да сменят лицата и съответно съдбата си с по-благоприятна.
Местните шамани, наречени муданги, препоръчват и допитване до пунгсу – корейската версия на фън шуй. Така често се случва, след консултация със специалист, фирмата да премести главния вход на сградата, за да подобри състоянието си или вещ духовен съветник да присъства на интервютата с кандидати за свободните позиции.
По непотвърдена информация компанията LG Group е проектирала новата си сграда в съответствие с принципите на пунгсу. Злите езици говорят, че към окултистите се допитват често и ръководителите на Hyundai Motor Company и Samsung Electronics.

Няма коментари:

Публикуване на коментар