неделя, 13 април 2014 г.

КАК НАЙ-ОРИГИНАЛНО ДА УКРАСИМ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА

1. ДАНТЕЛЕНИ ЯЙЦА

За целта ще ви трябват бели яйца и парче дантела

Снимка: marthastewart.com

Дантелата е хит не само в облеклото и бижутата, но и в декорирането на дома. С нея може да освежите старите дървени мебели, да декорирате обикновените свещници, а защо не и великденските яйца. Ако тази идея ви допада, запишете всичко необходимо за направата на дантелени яйца.
Трябват ви бели сварени яйца, боички за яйца, дантела, малки гумени ластици. Докато яйцата се варят, разтворете боичките според указанията. След като мине нужното време за варене, изчакайте яйцата малко да изстинат, за да ви бъде по-лесно да работите с тях.
Вземете малко парче дантела и обгърнете яйцето. Вържете я стегнато с ластик, но внимавайте да не спукате яйцето. След това го потопете в желания от вас цвят. Може да направите изцяло дантелени яйца или само лек бордюр от дантела върху тях. Не забравяйте и да придадете блясък на яйцата с малко олио
2. САМО С БЕЗОПАСНИ МАТЕРИАЛИ
Великден скоро наближава. Безпокойство е обхванало много домакини заради вредите от химикалите в боите за яйца. Много майки се опасяват да не навредят не само на семействата си, но най-вече и на децата си с множеството вредни съставки в боите, които неминуемо проникват и в сърцевината на великденските яйца.
Затова ще ви предложим един метод за украсяване на великденски яйца, който не включва абсолютно никакви бои! Методът е безвреден и супер интересен и забавен за вас и за децата ви! Ще се убедите!
Всичко, което ви трябва са яйца, цветни лепенки (или цветна хартия от блокчета за апликация), ножици, лепило.
Нарежете формите, които искате да получите. Използвайте изцяло въображението си. Добре е да прилагате лепенките или хартията на изстинали, твърдо сварени яйца.
Това е един красив и същевременно безопасен начин за декориране на великденски яйца. Не отнема особено много време и ще се хареса на децата ви със сигурност!
Забележка: Внимавайте ако използвате хартиена лепенка да не набръчквате краищата на формите, докато ги лепите върху яйцето
3. ДЕКОРИРАНЕ С ТЕБЕШИР

Декорация на великденски яйца с тебешир
Голямо забавление за децата – декорирането на яйцата може да се превърне в истински купон. Тебеширът, с който те си играят на улицата, може да се превърне в способ за украса на великденските яйца.
Първо оцветете яйцата по стандартния начин с боя и като изсъхнат добре - рисувайте.

4. ЯЙЦА  HELLO KITTY 

Изненадайте малките членове на семейството


Снимка: goodshomedesign.com


Няколко бели и твърдо сварени яйца, трайни маркери в черно и жълто (червено или розово), малки цветчета, панделки (тях може да закупите от кинкалериите), лепило на водна основа. Най-напред сварете добре яйцата и ги оставете да изстинат.
След това с помощта на маркерите нарисувайте мустачките и очичките на котето. С червен или розов маркер (ако нямате жълт) направете нослето. Последно залепете в единия край на яйцето цветенцето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар