понеделник, 7 април 2014 г.

НЕТРАДИЦИОННА УКРАСА ЗА ЯЙЦА СЪС СЕМЕНА


Ако искате този великден да направите нещо ново и оригинално, ви предлагам да опитате да украсите яйцата си по неповторим начин. Тази техника е лесна, но много ефектна. Ще зарадвате всеки близък роднина или приятел, като му подарите такова яйце. 

Нужни са ви семена от царевица, соя, кафе, леща - оранжева и кафява, малък дребен боб - бял и шарен, а също и черен, ленено семе, мак и сусам. Лепилото трябва да е зраво, течно и по възможност бързосъхнещо. Но не използвайте супер бързосъхнещите моментни лепила, защото освен яйцата ще "украсите" и пръстите си.

Идеята най-общо казано се състои в това да намажете яйцето с лепило и след това да полепите по него семената. Това най-бързо и безпроблемно става с дребните семенца - ленено, мак и сусам. Просто добре ги овалвайте в семенцата и оставете да изсъхне лепилото.
Така направете царевично, бобово и лещено яйце. Те са особено ефектни.
Ако сте по-търпеливи, опитайте да оформите някакви шарки с различните семена. Комбинирайте ги, редувайте ги, направете фигурки - цветчета и листенца. 

Отнема време наистина, но опитайте. Просто си отделете 1-2 часа за творчество. Ако имате малък помощник, ви гарантирам, че ще доставите на малчугана голяма радост. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар