ПРОДУКТИ
- 350 г броколи
- 300 г пресен лук
- 150 г глава червен лук
- 350 г свеж зелен фасул
- 50 г краве масло
- 150 мл вода
- 1 с.л. смес от ситно нарязани подправки - (магданоз, мащерка, босилек или други - въпрос на вкус)
- 3 с.л. лимонов сок
- сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се почистват и нарязват: броколите на дребни букетчета, лука на дълги ивички, червеният лук на резени. Зеленият фасул се почиства от връхчетата на шушулките и се нарязва на парчета, в случай че е дълъг.
Зеленуците се смесват и се варят 15 до 20 минути на пара или в малко количество подсолена вода, докато омекнат. Проверете дали са готови около 10-тата минута, за да не се преварят.
Докато зарзаватът ври, маслото се разтапя и смесва със ситно нарязаните подправки, лимоновия сок и сол на вкус.
Готовите зеленчуци се заливат с овкусеното масло, разбъркват се веднага и се поднасят за консумация.
Ако ви се яде нещо засищащо и нискокалорично, забъркайте си тези зеленчуци. Богати са на витамини, фибри, вода и качествени мазнини. Това прави рецептата почти универсална.
Няма коментари:
Публикуване на коментар