понеделник, 30 септември 2013 г.

АРОМАТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ В МАСЛО


Ароматни зеленчуци в масло

ПРОДУКТИ
  • 350 г броколи
  • 300 г пресен лук
  • 150 г глава червен лук
  • 350 г свеж зелен фасул
  • 50 г краве масло
  • 150 мл вода
  • 1 с.л. смес от ситно нарязани подправки - (магданоз, мащерка, босилек или други - въпрос на вкус)
  • 3 с.л. лимонов сок
  • сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се почистват и нарязват: броколите на дребни букетчета, лука на дълги ивички, червеният лук на резени. Зеленият фасул се почиства от връхчетата на шушулките и се нарязва на парчета, в случай че е дълъг.
Зеленуците се смесват и се варят 15 до 20 минути на пара или в малко количество подсолена вода, докато омекнат. Проверете дали са готови около 10-тата минута, за да не се преварят.
Докато зарзаватът ври, маслото се разтапя и смесва със ситно нарязаните подправки, лимоновия сок и сол на вкус.
Готовите зеленчуци се заливат с овкусеното масло, разбъркват се веднага и се поднасят за консумация.
Ако ви се яде нещо засищащо и нискокалорично, забъркайте си тези зеленчуци. Богати са на витамини, фибри, вода и качествени мазнини. Това прави рецептата почти универсална.

Няма коментари:

Публикуване на коментар