ПРОДУКТИ
3-4 средни тиквички или 1 глава карфиол (средна),
6 яйца,
1 щафета извара - 350 грама,
сол и черен пипер на вкус.
Тиквичките се настъргват и се отцеждат добре. Ако е карфиол - сварява се и се намачква с вилица на едри парченца.
Яйцата се разбиват с миксер. После се добавя и изварата и разбиването продължава още 1-2 минути. Накрая всичко се обърква с тиквичките или карфиола - вече с лъжица, добавят се солчица и черен пипер на вкус. Сместта става като кексова - доста редичка. Изсипва се в намаслена тавичка. Може и във форма за кекс. Отгоре може и да се наредят парченца масло, може и без тях. Пече се на 200 градуса до зачервяване.
Като поизстине може да се реже на парчета. По желание може да си добави вътре и натрошено сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар