понеделник, 30 септември 2013 г.

ДЕЦАТА И КОЛАСТРАТА


Детското здраве  : Децата и коластрата  - здраве, мляко, коластра, развитие, имунитет
Според един известен мит на хиндуистите за създаването на света боговете и демоните бъркат океан от мляко.


Един от продуктите в тази космическа бъркалка е еликсирът, който дава здраве. Имунната система е нашата защита: над един трилион клетки бдят неуморно, 24 часа, и елиминират вируси, бактерии, туморни клетки и токсини. Но въпреки това имунната ни система страда, а антибиотиците не са вече „чудотворният лек”.
Има обаче един природен продукт, разработен да подсили имунитета - с комплексно решение, широк спектър на действие и вече лесно достъпен. Това е коластрата. В състава й влизат: имуноглобулини, витамини и минерали, лактоферин, цитокини, олигозахариди и гликоконюганти, полипептид, гликопротеини, лакталбумини, лизозими, растежни фактори. Имуноглобулините са широкоспектърни антитела, защитават организма от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии и имат противовъзпалителни свойства.
Лактоферин е много силна антивирусна и антибактериална съставка, която помага за лекуването на болести като рак, СПИН, херпес, синдром на хронична умора, Сandida albicans и др. Цитокините подсилват имунната система като регулират силата и продължителността на имунната реакция.
Олигозахариди и гликоконюганти не позволяват на вредните микроби да проникват в стомашните стени. Гликопротеините предпазват имунните и растежни фактори на коластрата от храносмилателните сокове на стомаха и червата. Лакталбумините са ефикасни срещу вируси и тумори. При някои хора подобряват настроението и издръжливостта на стрес, тъй като увеличават производството на серотонин в мозъка и намаляват нивото на кортизола.
Лизозимите са локални естествени антибиотици, които при контакт разрушават бактериите. Растежните фактори в коластрата са идентични с човешките – EGF на епителната тъкан предпазва кожата и поддържа добрия й вид, подпомага зарастването на язви и укрепва лигавиците на дихателната, храносмилателна и отделителна системи, инсулиноподобинят регулира холестерола и кръвната захар, участва в метаболизма на протеините, въглехидратите и мастите.
Трансформиращи фактори на растежа (ТGF А & B) стимулират деленето на клетките в съединителната тъкан и подпомагат образуването на хрущяли и костно вещество. Затова са важни за излекуването на рани и счупвания на кости, както и при проблеми с чревните лигавици. Хормонът на растежа (GН) има огромно значение за правилното развитие на децата, за достигането на максималния генетичен потенциал.                                                                                               
Коластрата е пълноценна естествена храна, съдържа над 37 имунни и осем растежни фактора, които поддържат и възстановяват здравословния баланс в почти всички системи в организма.Подходяща е за поддържане и укрепване на имунитета на хора от всяка възраст и състояние. Освен, че е помощ срещу вирусни и бактериални инфекции, предпазва от развитие на различни алергии. Увеличава жизнената енергия, подобрява емоционалното състояние, предпазва от депресия, укрепва костната плътност.
Ефективна е при сърдечно-съдови заболявания, диабет, подагра, лупус, множествена склероза, ревматоиден артрит, болест на Алцхаймер и пр. Подпомага израстването на косата и поддържане на цвета й

Няма коментари:

Публикуване на коментар