събота, 2 ноември 2013 г.

ТУРШИЯ С КАМБИ И ПАТЛАДЖАНИ


Продукти:
3 кг патладжани, 1 кг камби (може да ги замените с 1 кг чорбаджийски чушки)
За маринатата: 0,5 л олио, 0,25 л оцет, 1 ч.ч. захар, 3 с.л. сол, черен пипер, дафинов лист, чесън, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър
Начин на приготвяне: 
Нарязваме патладжаните на малки парченца, поръсваме ги със сол и ги оставяме да престоят така за около 2-3 ч, докато се отдели горчивата вода. После ги изплакваме добре. Нарязваме и камбите на дребно и ги смесваме с патладжаните.
Приготвяме маринатата от изброените продукти и я поставяме на котлона да заври. 
Пускаме патладжаните в нея за 2-3 мин. За камбите е необходимо да престоят във врящата марината около минута. След това добавяме копъра и магданоза, нарязани на ситно.
Пълним бурканите със зеленчуците, заливаме с маринатата и ги затваряме с капачки.
Ако ги затворим топли, не е необходим друг вид стерилизация, но ако са изстинали, трябва да се стерилизират. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар