сряда, 6 ноември 2013 г.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ МЕД ВМЕСТО БОТОКС

Козметолозите казват, че пчелният мед е с ефект на ботокс. Обясняват го с богатството от полезни активни съставки, микроелементи и органични киселини, които проникват в клетъчната мембрана и активират кръвообращението.

Медът има мощно регенериращо действие, защото повишава обмяната на веществата, стимулира синтеза на колагена и хиалуроновата киселина. От него лесно можете да направите домашна антиейдж козметика, ексфолианти, тоник, маска за гъста коса.
Ще почистите кожата и ще изсветлите тена на лицето, като смесите мед и сода за хляб в съотношение 2:1 и добавите 1 ч.л. зехтин.
Сложете маската и масажирайте леко в продължение на 3 минути. Изплакнете с топла вода. Смесете 100 г затоплен мед и по 25 мл медицински спирт и вода. Нанесете сместа, след 10 минути я отстранете със салфетка и изплакнете лицето.
Ще предотвратите появата на бръчки с маска от мед и пресен жълтък. Можете да добавите и нискомаслена извара. Разбъркайте добре и сложете маската за 10 минути. Измийте с хладка вода. За суха кожа към меда прибавете по 1 с.л. сметана и растително масло. Нанесете дебел слой от маската върху почистено лице. Изплакнете с вода след 10-12 минути.
Меденият тоник е истинска благодат за кожата. Разтваря се 1 с.л. мед в 1 чаша минерална вода и се излива в шише с пулверизатор. Медената вода може да замразите, за да си правите масаж с ледено кубче.
За да стабилизирате косата през есента, втривайте мед в скалпа веднъж дневно. Курсът е две седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар