вторник, 19 ноември 2013 г.

ЦВЕТНА ГРАДИНКА ЗА ЗИМАТА

Зюмбюлите са едни от любимите ми цветя - красиви и с много цветове, а техният аромат може да изпълни цялата стая с невероятно ухание. Много лесно може да си отледате зюмбюлче в къщи, което дни наред ще ви радва в мрачните есенни дни. Освен това детето ви ще може да наблюдава как от луковичката израства цветенцето, а то расте наистина бързо, за няколко дни.
Най-добре е да си купите едри, здрави луковици на зюмбюли от цветарски магазин или от големите вериги хранителни магазини. Пригответе си саксийка с рохкава пръст и ги засадете така, че връхчето на луковичката да стърчи малко над пръстта. Полейте с вода и готово.

Оставете саксийката на перваза на прозореца в стаята, на светло и топло, и само за няколко дни ще видите как луковицата се събужда и покарват зелени стръкчета, а после и самият цвят. Дъщеря ми винаги много се радва, когато зюмбюлчето се покаже. Тази година го сложихме на нейното бюро, да си го гледа, докато се учи да срича и да пише лулички.


Ако нямате саксия, може да го сложите и във ваза, но внимавайте водата да достига само до корените, за да не изгние самата луковица.


Опитайте, лесно е. А и така ще внесете цвят и радост у дома.

Няма коментари:

Публикуване на коментар