петък, 29 ноември 2013 г.

КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ - ЗАБАВНИ МОМЕНТИ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Коледните празници могат да се превърнат в нещо специално за вас и децата като се обедините в създаването на красиви играчки за елхата. С малко материали, много фантазия и добро настроение ще зарадвате себе си и малките членове на семейството, които винаги са така нетърпеливи в украсяването на коледната елха.
Какви материали ще са ви необходими, за да си направите тези елхички?
Трябват ви коркови тапи (продават се в магазините за домашни потреби, книжарниците за художници и други), копчета, капси, перли, лепило, боички, маркери, лак за нокти, няколко конопени връзки или панделки, парчета плат и всичко останало, което мислите, че може да влезе в употреба.
Най-напред залепете една за друга корковите тапи в пирамидална форма. Най-отдолу залепете една коркова тапа, която да е напречна на останалите. Тя ще бъде стеблото на елхата.Тези апликации ще закрепите с помощта на лепило. Не забравяйте и да поставите връвчица, която ще послужи за закачването на играчките. Тези елхи са не само част от празничния интериор, но може да ги поднесете и като подарък.Завържете около корковите тапи панделка или конопена връвчица. Освен, че става по-красиво, това допълнително задържа тапите една за друга. След това започнете с оцветяването на корковите тапи. Тук може да работите с лак за нокти, маркери, да добавяте различни акценти като копчета, капси, дантела и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар