неделя, 17 ноември 2013 г.

ПРОЧЕТЕТЕ КОЯ Е НАЙ-ЕФЕКТИВНАТА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Вълшебна рецепта : Как да отслабна и да се сдобия с желаното тяло. Тайните съставки на една работеща рецепта за трайно отслабване

Дълга и безуспешна ли е борбата ви с килограмите? Например: лятото е в разгара си, навън е пълно с къси поли, панталонки, ефирни блузки и потничета, тялото е на показ, а горещите плажове зоват с обещание за лятно приключение, разпускане, веселба и любов…

И вие търсите! Търсите онзи магически начин, метод, диета, хапче, билка, добавка, която ще направи чудо за вас и бързо ще ви отърве от излишните килограми, от паласките, от коремчето, ще стегне отпуснатото дупе и висящите месенца.

Женските списания, а и масовите сайтове, търсещи сензации са пълни с такива “рецепти”, тайнствени 10 метода, чрез които за 10 дена ще свалите поне 5 килограма! Но вълшебната рецепта уви, си остава все така недостижима, непозната и далечна. Ако ви е писнало да тормозите тялото си с безумни диети, в които по дни ядете маруля, макарони, моркови, плодове, или само вода, ако ви е писнало от изтощително бягане по пътечката във фитнеса, и всичко това без резултат, то този материал е за вас.

Ще ви окуража – вълшебна рецепта наистина за отслабване има и аз ще издам тайните й съставки. От вас се иска само отдаденост, желание, страст и постоянство. А, да – и любов към себе си! Най-важната съставка. Можем да започнем с нея.

Но преди това искам да ви помоля – забравете за вълшебните хапчета, билки, елексири и добавки, които ще ви помогнат да отслабнете и да се сдобиете със желаното тяло. Знам, че много прекрасно би било да си седите в дивана през телевизора с биричка в ръка, а хапчето да действа междувременно. Много от клиентите ми, които се възползват от изготвяне на индивидуален хранителен режим отначало започват с въпроса “Ама нямаш ли някоя хранителна добавка, виж там по рафтчетата дали не мога да си купя нещо за отслабване?”. Или пък “Ама не може ли да отслабна без да променям начина си на хранене, а да ходя редовно на сауна?“, или “Добре де, а след диетата кога ще мога да се върна към нормалния си начин на хранене?”. Да се уточним – има хранителни добавки, които ви помагат да доставите на тялото си безценни витамини и минерали, има такива, които наистина могат да ви помогнат по-лесно да губите мазнини ако спазвате правилен ражим на хранене, има дори такива които могат да ви помогнат да изцелите състояния, пред които медицината е безсилна. НО НЯМА чудотворно хапче, което да ви помогне да се сдобието със желаното здраво, слабо, стегнато, хармонично, красиво тяло. За да се сдобиете с мечтаното тяло трябва да поработите. От самосебе си няма как да стане, независимо колко рекламите се опитват да ви убедят в обратното. А ако веднъж вкусите онази сладост на балансираното хранене и спорт, ще осъзнаете, че това не е диета за седмица или две, а това е начин на живот!

И така, да видим сега кои са толкова важните съставки на работещата рецепта за да отслабнете бързо и трайно.

1. Любов към себе си. Може да ви звучи наивно и лековато, но замислете се – защо изобщо бихте поискали да влезете във форма? Заlove_myself да привличате повече погледите на отсрещния пол? Да за ви станат дрехите от преди 5 години? За да върнете вниманието на половинката? А всъщност истински мотивиращата движеща сила е любовта, която изпитвате към себе си. Отглеждайте си я, хранете я, култивирайте я. Ако обичам тялото си – ще се грижа за него. Ще се замислям какво слагам в устата си, ще предприема нещо ново и градивно, защото знам, че го правя от любов към себе си. Когато знаеш, че подбирайки прецизно храната си или трeнирайки не се измъчваш или лишаваш, а правиш нещо добро за себе си, то центърът на енергията се измества и застава точно там, където му е мястото – в сърцето. Когато тръгнеш с правилната мотивация, вероятността да успееш се умножава многократно.

2. Поставете си измерими цели! И нека това не бъдат килограми, които стрелката на кантара да отброява. Поради простата причина, че това може да бъде доста подвеждаща мярка. Можете да загубите няколко литра течности и това да се отрази в кантара, но това няма да има никаква реална полза за вас, няма да е истинско отслабване. Нека това бъдат 10 сантиметра по-малка обиколка на талията, дупки в колана, 10 минути повече издръжливост при тренировка, успешно “намъкване” в роклята от миналото лято. Наблюдавайте се, и си позволете да се похвалите и поощрите сами себе си за всяка крачка напред.

3. Хранете се! Моля ви – хранете се, не гладувайте за да отслабнете! Не се отслабва с гладуване, а с ядене! Е, разбира се има моменти, в които е съвсем уместно човек да гладува известно време, да мине на сокове, на плодове, или да направи друга, изчистваща практика. Това е чудесно в случаите, когато искате да направите много прецизно и дълбоко изчистване от токсини, да усетите отново вътрешния си глас, да започнете да чувате какво иска тялото ви. Твърде е възможно тялото ви да има нужда точно от това – затова опитайте и вижте как ви понася. Но имайте едно пред вид – с едно продължително гладуване ще изчистите токсините и всички онези шлаки и натрупвания, които понякога стигат до десетки килограми, което е чудесно. Неминуемо ще си заминат и голяма част от нежеланите мазнини. Но редом с тях ще си замине и голяма част от активното ви тегло, от мускулите, които оформят, стягат, придвижват тялото ви. Тялото ще е слабо и като визия, и като физическа сила. Тоест – рехавите мускулчета не само няма да имат сила, но няма да ви дадат така желаните стегнати и добре изваяни форми. Нагледали сме се на слаби манекенки, на които им стърчат кокалите, скулите, ребрата им се броят, а задните им части са като ударени с лопата. Това НЕ Е хармонично тяло. Започнете да се храните – добре балансирано, премерено и съобразено с личните ви нужди. Ако не можете сами да се ориентирате кое е най-добро за вас – обърнете се към специалист!

4. Не избягвайте мазнините! Правилно прочетохте. Престанете да робувате на митовете за мазнините и колко вредни били те. С консумация на обезмаслени продукти няма да отслабнете, въпреки че масово индустрията се опитва да ви убеди в това, редом с неколцина популярни диетолози. Мазнините са ваш приятел в отслабването. Само че правилните мазнини, консумирани в правилното време и комбинация. Маргаринът, рафинираното олио, обезмаслените млечни продукти, мазните банички и понички, пържени храни определено нямат място на трапезата ви и ви съветвам да се разделите завинаги с тях. Те съдържат транс мазнини, отпадъчни хидрогенирани продукти, които са същинските виновници за затлъстяването, за високото кръвно налягане и прочее. Но кравето масло, кокосовото, какаовото масло, ядковите тахани, сурови ядки, авокадо, зехтин и всички видове студено пресовани масла, маслини – всичките тези източници на мазнини ви ги препоръчвам горещо като помощник в отслабването.

5. Незабавно слезте от велоергометъра и пътечката за бягане! Така наречените кардио упражнения са чудесни за разгрявка, та дори и за финал на една тренировка, но до там! Десетки фитнес зали са оборудвани до дупка с кардио уреди просто защото това е масовото търсене. Хората седят по цял ден пред компютрите и в края на деня слизат във фитнеса за да потичат малко, да излеят литър пот и да си заминат доволни и … все така дебели. Качвате се на съответния кардио уред и с часове и мазиохистична последователност въртите педалите, премятате крак след крак и жадно следите таблото, което отчита изгорените калории. И си мислите, че отслабвате. Да, ама не. Това, което правите е, че подавате на тялото сигнал “Ахаа, сега тук предстоят няколко дълги часа на монотонна работа, я да си пестя енергията, че ще ми трябва”. Накрая излизате от залата с разтреперани крака, тотална липса на енергия и … забавен метаболизъм. Което води към едно стабилно задържане на нежаланите килограми. Голямата “тайна” на успешните тренировки, които водят към стегнато, слабо, изчистено от мазнини, силно тяло са тренировките, използващи движения, които наподобяват естествените за тялото движения. Най-обичайни и ежедневно използвани още от най-ранни възраст движения са – бутане, дърпане, сядане, изправяне, клякане, хвърляне, вдигане на някакви вещи, завъртане и т.н. За извършването на тези движения, тялото използва eдин куп мускули. Една добра, полезна тренировка е много динамична, интензивна, силова, разнообразна, не продължава повече от час, и не оставя и най-малкото мускулче в тялото ви да почива.

6. Стремете се да станете силни! Ако искате да отслабнете – стремете се да станете силни. Мускулите не са нещо което да е интересно и полезно за културисти и фитнес маниаци, не са нещо което да загрозява жената и да я прави “едра”. Мускулите са активна тъкан, която освен, че ви оформя така както си мечтаете да се видите, ви помага и да отслабнете. Много е просто – колкото повече мускули имате (силни, а не инертно раздути като при много фитнес батки), толкова повече ще слабеете. Защото наличието на силно активно тегло засилва метаболизма, задава правилните сигнали на тялото и натрупаните излишни мазнини започват бързо и неусетно да се топят. Тук е мястото да обърнем внимание на мита “един килограм мускули тежи повече от един килограм мазнина”. Моля ви! Един килограм си е един килограм – това ще ви го каже и едно дете. Просто един килограм мускули е стегната, компактна и свита маса, докато един килограм мазнина е обемна, разплута и не особено приятна субстанция.

7. Започнете да тренирате при специалист! Съвсем сериозно. И аз го правя. Мога да имам тонове теоритичен и практичен опит и знания, и пак предпочитам някой специалист да ме погледне отстрани и да ми подскаже кое, как, кога и какво. Не се плашете, че сте в лоша форма, че сте дебели, тромави, слаби и неумели. Добрият специалист ЗНАЕ какво точно е добро за вас, с какво можете да се справите и как да ви преведе през всяка стъпка докато изпълните заветния си план за стегнато и слабо тяло. Никой няма да ви върне, да ви се присмее, или да ви обезкуражи. Напротив! В София има превъзходна зала, която няма нищо общо с масовките – фитнес залички под шаблон, където инструктури пак под шаблон ще ви изготвят недействащ хранителен и тренировъчен режим, който се състои в обиколки из уредите в залата. Има начин да тренирате и да ви е забавно, различно, интересно и да ви е толкова хубаво, че да нямате търпение да дойде следващата треноровка. С ръка на сърцето ви съветвам да се обърнете към Залата на Юли в София, ако търсите как да отслабнете, с видими и бързи Martyt_fitnessрезултати. Там може да тренира всеки, независимо от това на какво ниво и с какви възможности е. Аз, и 8-годишната ми дъщеря се чувстваме еднакво добре там. Ако имате интерес за Плевен и Варна – също мога да ви препоръчам правилните специалисти.

8. Работете непременно и с мисълта си – визуализирайте поне два пъти дневно за 10-тина минути тялото което искате да имате. Създайте и задръжте чувството, което съпровожда това състояние – лекота, свобода, сила, гъвкавост, тичайте, скачайте в мисълта си, вижте се в дрехите, които искате да носите. Когато тренирате, изхвърлете всяка друга мисъл от ума си и се съсредоточете върху това да усещате как мускулите ви работят, как мазнините се топят, как лека полека тялото ви се оформя като под ръцете на гениален склуптор. Всеки път като се храните, го правете с ясното съзнание, че давате на тялото си добра храна. Мислите и емоциите програмират и функциите на тялото и обективната реалност. Мислете за тялото си с любов и благодарност и то ще ви се отблагодари.

Вече имате правилните съставки за успешната рецепта за постигане на слабо, стегнато, оформено и хармонично тяло. Добавете щипка увереност, страст, постоянство, любов и направете най-сетне крачката към промяната. Не утре, не следващия понеделник, не след отпуската, не след празниците. Още сега! Направете го и ви обещавам, че до месец ще имате тяло, което не сте и подозирали, че притежавате. Всичко е въпрос на избор и вие имате свободата да го направите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар