петък, 8 ноември 2013 г.

ДЕСЕРТ ЗА УИКЕНДА - КРЕМ КАРАМЕЛ В ЯБЪЛКА


ПРОДУКТИ
12 ябълки
500 мл краве прясно мляко
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия


Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките и от горната страна, където е дръжката им, изрязваме капачетата. Издълбаваме ги с лъжица, като оставяме около 5-7 мм дебелина на стените и внимаваме да не пробием дъното.
Подреждаме ябълките в тавичка, застлана с хартия за печене. Добавяме яйцата едно по едно в купа, прибавяме захарта и разбиваме до получаване на хомогенна смес.
Прибавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме сместа с телена бъркалка.
Пълним ябълките с яйчната смес до ръба. Внимателно ги пренасяме във фурната, предварително загрята на 175 градуса. Печем за около 50-55 мин до златист и стегнат крем. Поднасяме охладени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар