ПРОДУКТИ
1 кг картофи, 2 кренвирша (или друг вид колбас), 2 сварени яйца, 1 сурово яйце, 2 моркова, 3-4 кисели краставички, 1 глава кромид лук, майонеза за намазване, кашкавал за поръсване, подправки по желание (аз използвах черен пипер, чубрица, кимион и магданоз), галета за поръсване и масло за намазване
1 кг картофи, 2 кренвирша (или друг вид колбас), 2 сварени яйца, 1 сурово яйце, 2 моркова, 3-4 кисели краставички, 1 глава кромид лук, майонеза за намазване, кашкавал за поръсване, подправки по желание (аз използвах черен пипер, чубрица, кимион и магданоз), галета за поръсване и масло за намазване
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме или намачкваме.
Прибавяме към тях нарязания на ситно лук, суровото яйце, магданоза и подправките.
Омесваме добре сместа, след което я разстиламе върху намаслено фолио като блат. Отгоре намазваме с майонезата и слагаме нарязаните яйца, кисели краставички, сварени моркови и кренвирши. После навиваме на руло, което поставяме в намазнена тавичка. Намазваме го с меко масло и поръсваме с галета.
Печем в загрята фурна до готовност (около 30 минути), поръсваме с кашкавал и допичаме до порозовяването му. Сервираме с подходяща салата, в случая аз направих зелена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар