неделя, 24 ноември 2013 г.

МАРИНОВАНИ ДОМАТИ ПО ИТАЛИАНСКИ

Европейците не консервират зеленчуци в буркани, нямат такава практика.
Предлагаме ви мариновани домати, така, както ги сервират в Италия. Приготвят се за около 30 минути. Много са свежи и са подходящи както за закуска, така и като гарнитура и мезе.
Продукти: 3 средно големи домати; 1 скилидка ситно нарязан чесън (може и смачкан); 1 суп. лъж. ситно нарязани зелени подправки - магданоз, копър; 1/3 ч. лъж. сол; 1/3 ч. лъж. захар; 1/2 ч. лъж. горчица; 2 суп. лъж. зехтин; 1/2 суп. лъж. ябълков оцет ,чесън
Приготвяне:Доматите се нарязват на колелца. Смесваме продуктите за марината и поливаме с нея всяко парче домат. Подреждаме колелцата домати по 3 и ги заливаме с останалата марината. Поставяме в хладилника за 30 минути.
Преди да сервираме поръсваме със зелените подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар