неделя, 10 ноември 2013 г.

ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ И НАРОДНИ РЕЦЕПТИ ПРИ ХЕМОРОИДИ

При условие, че нямате съмнение относно болката и неразположението, които изпитвате при посещение на тоалетната и сте сигурни, че страдате от хемороиди, следните изпитани рецепти и препоръки положително ще ви донесат облекчение.
Опитайте да не седите продължително. Ставайте на всеки час и се разхождайте няколко минути. Сложете на стола си подходяща мека възглавница, която ще намали болката и напрежението в хемороидите.

Сърбежът, който неминуемо предизвикват възпалените венички в областта на ануса е понякога много трудно преодолим. Не бива да се поддавате на изкушението, защото разчесването на възпалената зона само задълбочава проблема.
Използването на тоалетна хартия предизвиква допълнително дразнене на чувствителната и болезнена кожа. Измивайте се с хладка вода всеки път след дефекация и спазвайте стриктна лична хигиена. Памучно и не стегнато бельо е препоръчително.
Народните лечители и билкарите предлагат десетки рецепти за облекчаване на болките и лечение при хемороиди. Ето само няколко от тях.

За да е ефикасно лечението с билки се препоръчва да започнете един курс на прочистване на кръвта, който продължава 40 дни. Залива се с 250 мл вряла вода една супена лъжица бял равнец и се запарва 10 минути. Прецежда се и се приема по 1/3част от запарката 3 пъти на ден преди хранене.
Следната рецепта е изпитана и ефикасна, но ако решите да я ползвате имайте предвид, че курсът на лечение не бива да продължава повече от 14 дни. 1 чаена лъжичка корени от червен божур се вари 5 минути в 300 мл вода. Прецежда се и се пие по една кафена чашка преди хранене.

Седящите вани носят значително облекчение на страдащите от хемороиди. Добре е да се правят всяка вечер, а температурата на билковата отвара не бива да надвишава 37 градуса. Смесете в голям съд по 20 гр корени от девесил, листа от смрадлика, кори от дъб, стръкове от водно пипериче, стръкове от невен и цвят от лайка. Размесете добре билките и ги съхранявайте на сухо и проветриво място. В 4 литра вряща вода се слагат 5 супени лъжици от билковата смес и се вари на тих огън 10 минути. Всички изброени билки действат противовъзпалително на раздразнената кожа и стягащо на кръвоносните съдове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар