сряда, 6 ноември 2013 г.

КОИ ЦВЕТЯ ЦЪФТЯТ ПРЕЗ ЗИМАТА

  Има някои цъфтящи стайни растения, които не са капризни и не изискват особени грижи, а могат да направят стаите уютни и весели дори и в мрачните зимни дни.



ЖАСМИН
Той е с дребни листа и малки, бели, ароматни цветчета. Цъфти през зимата и стаята, в която го разположите, ще стане любимо място на семейството. Грижите за него са прости - нуждае се от повече светлина, за да може да цъфти обилно. Светлината не трябва да е директна, така че до прозорец с ефирни пердета е идеалното място за него. Полива се умерено.






БЕГОНИЯ
 За да ви радва с цветове, тя се нуждае от светлина и умерена влажност (поливането е на всеки 3 дни през лятото и 7 дни през зимата).






ПРИМУЛА
 Тя е разноцветна и с аромат, напомнящ фрезия. Не е претенциозна към поливане и място. Идеална е за кухни, защото поддържа факторите на околната среда (мирис и влажност на въздуха) в норма. Цъфти в края на зимата.



ГАРДЕНИЯ
Едно от най-красивите цветя. Малко претенциозно, но си заслужава грижите. Много обича водата, затова се полива почти всеки ден, а през лятото се оросяват и листата. Обича мека вода и топло слънчево място.




АЗАЛИЯ
Цъфти през есента, до края на зимата. Обича средни температури и поливане с престояла вода (за да се изпари хлорът). Оросява се веднъж на ден, а в големите горещини - и два пъти. Ако се пропусне оросяването, от високата температура листата се сбръчкват и окапват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар