петък, 25 септември 2015 г.

ОТВОРИ ВРАТИ МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ

Дългоочаквано събитие е вече факт - отвори врати Музеят за история на София.
Той се помещава в сградата на старата Централна минерална баня, съвсем в центъра на столицата.  Изключително събитие за софиянци, не само заради фактът, че градът столица има музей, посветен на неговата история, но и заради изключителните експонати, които могат да се видят там.  
В момента постоянната експозиция е много богата, като се започне от най-старите разкопки и находки от древния град и се стигне до времето на управление на цар Фердинанд.
Голямо любопитство будят експонатите свързани с интериора на софийския дом, облеклото, предмети от бита. Представени са стар автомобил и един от първите софийски трамваи, в който можете да се качите. Изключително внушителна е каретата на цар Фердинанд, теглена от шест коня. Могат да се видят и много документи, наред със заседателната маса от тогавашния Общински съвет.

Сградата на музея и прекрасната градинка с фонтана пред нея, оформят още едно приятно място в самото сърце на града за радост и гордост на софиянци.За повече информация посетете официалният сайт на Музей за история на София

Няма коментари:

Публикуване на коментар