четвъртък, 14 ноември 2013 г.

АЛОЕ ВЕРА ЛЕКУВА ДОРИ РАК

Много продукти с алое добиват все по-голяма популярност по света. Чудодейното растение се среща в диво състояние в природата, а у нас се отглежда във всеки двор или на балкона.
Растението е вечнозелено и може да достигне метър и половина височина. Листата му са дълги, заострени и приличат на кактусови. Точно те се използват – от сока им се получава стъкловидна маса, наречена Алое.
В листата на Алое се съдържат голямо количество биологично активни вещества: манани, полиманан, антраквинон, C-гликозиди, антрони и лектини.  Доказаните  ползи при употреба на препарати, съдържащи екстракт от алое са много и се отнасят основно до намаляването на кръвната захар, липидите и симптомите на себореята. Сред недоказаните научно, но признати от хиляди пациенти действия са заздравяването на рани, херпеси, лечението на гъбични и вирусни инфекции.
Много болни го препоръчват като съпътстваща терапия при лечение на онкологични заболявания. Дали да се ползва вътрешно или външно обаче може да каже само лекар или фитотерапевт.
При приемане на Алое Вера трябва да се знае, че при някои хора може да предизвика алергични реакции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар