КИФЛИЧКИ С ВАНИЛИЯ
Продукти: 160 г маргарин, 80 г захар, 250 г брашно тип 500, 1 яйчен белтък.
Начин на приготвяне: Разбъркайте маргарина със захарта. Добавете брашното и белтъка и омесете тесто. След като стане гладко, откъснете от него малки парченца и оформете между дланите си дребни кифлички. Изпечете ги на умерен огън.
Докато са още топли, ги оваляйте в пудра захар, в която сте прибавили ванилия.
ДИЕТИЧНА МИНИПИЦА
Продукти: 40 г пълнозърнест хляб (две филийки), зехтин, домати, шунка, гъби, нискомаслен кашкавал.
Начин на приготвяне: Поръсете филийките с няколко капки зехтин, поставете отгоре резенче домат, резенче шунка, гъби и кашкавал. Запечете във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
ПАЛАЧИНКИ С ОВЕСЕНИ ЯДКИ
Продукти: 1-2 кафени чашки обезмаслено мляко (или вода), 1 кафена чашка фини овесени ядки, кафена чашка овесено брашно, което сами можете да си приготвите, като смелите овесените ядки в блендер, 1 чаена лъжичка сода за хляб, 1-2 щипки сол, 4 големи белтъка, половин чаена лъжичка канела.
Начин на приготвяне: Сварете млякото (водата) и добавете след това овесените ядки и брашното. Имайте предвид, че може да ви трябва допълнително количество мляко (вода), зависи колко дълго ще престои овесената смес вътре. Тя може да поеме доста. Оставете получената смес настрани. Разбийте белтъците на твърда пяна. Смесете останалите продукти заедно и ги разбъркайте с овесените ядки и млякото. Внимателно добавете белтъците и разбъркайте бавно. Тестото за този вид палачинки е доста по-гъсто от обикновеното. Така че можете да ги печете в специална преса за палачинки или да ги изпържите. Използвайте малко мазнина или никаква, в зависимост от тигана, и пържете до златисто. Със сигурност ще станат по-дебели от обикновено, не се учудвайте. Можете да разнообразите палачинките, добавяйки боровинки, ядки (орехи, бадеми и др.) или кокосово брашно към тестото. Гарнирайте ги според режима си на хранене, защото са идеални за здравословната ви закуска.
АНГЛИЙСКИ САНДВИЧИ
Продукти: шест филийки пълнозьрнест хляб, масло, три резенчета бяло сирене, 1/2 краставица, шест рачешки рулца.
Намажете тънък слой масло върху три от филийките. Подредете отгоре сиренето, нарязаната на тънки кръгчета краставица и рачешките рулца. Покрийте филийките с останалите три и всеки сандвич разрежете по диагонал.
Ако ги приготвите вечерта, можете да ги завиете с домакинско фолио и да държите в хладилника. Удобни са и за носене в училище.
СОЛЕН КЕКС С ПУШЕНО МЕСО И СПАНАК
Продукти: 1 кг тесто, 500 г спанак, 200 г пушено пилешко месо, 100 г гъби, 50 мл сметана, 50 г настърган кашкавал, 2 яйца, олио, сол, пипер.
Начин на приготвяне: Загрейте предварително фурната до 150 градуса. Измийте, почистете и нарежете на ситно спанака. Задушете го заедно с мазнина и малко вода, заедно с пушеното месо и нарязаните на ивички гъби. Махнете от котлона, когато спанакът омекне достатъчно. Разстелете тестото в намазана с олио тава. Преценете количеството тесто на око, не е нужно да използвате цялото количество. Направете малки дупчици в тестото. Изсипете върху тестото спанака и останалите продукти и ги разпределете равномерно. Поръсете с настъргания кашкавал, а най-отгоре излейте разбърканите яйца и сметаната. Печете до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар