сряда, 11 септември 2013 г.

Днес, може би заради лошото и дъждовно време, съм изцяло на кулинарна вълна. Така или иначе не ни се излиза навън заради дъжда и решихме с моето малко момиченце да се поглезим последни дни преди да започне училището.
Още от сутринта правихме какво ли не - първо се излежавахме, въпреки че се събудихме още в 7 часа, после правихме "пижамено парти", но без пижами, бой с възглавници и криене под одеалото, от което накрая котката направо пощуря. Последни ваканционни дни, а и мама е в отпуска.
 Накрая стигнахме и до момента на похапване. Не знам защо, сигурно си има някакво научно обяснение все пак, свързано с въглехидратите, но винаги когато е хладно и мрачно ми се дояждат картофки, особено пържени със сирене. Но нали все говориме за здравословното хранене, реших да направя печени картофки,които стават страшно лесно.
 Просто обелвате картофи и ги нарязвате на парчета, както виждате моите парчета са си направо едрички. нареждате ги в тавичка и ги напръсквате с олио, ако някой държи може и със зехтин. Накрая се поръсват с малко сол, като тук може да проявите творчество, като ги посипете с черен пипер, червен пипер, мащерка или други подобни мерудии. Ние си ги харесваме просто с малка сол по-едричка.
Слагате ги да се пекат и това е. След около 30-40 минути са готови - топли и вкусни. Както би казал мъжът ми "идеални за биричка".
Пожелаваме ви весели последни ваканционни дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар