сряда, 11 септември 2013 г.

ДА ПРИГОТВИМ ДЕТЕТО ЗА УЧИЛИЩЕ


Новата учебна година е на прага

Септември дойде и децата скоро ще се върнат на училище. Време е да приберем джапанките и да приготвим детето си за новата учебна година. Ето няколко съвета, които ще ни помогнат да вкараме семейството си обратно в релси за 15-и септември.
Кажете "сбогом" на лятото
Чудесен начин за това е да планирате нещо специално за семейството си преди започването на училищните занимания и да отпразнувате края на лятото. Нека изпратим топлите дни по позитивен начин преди да започне новата учебна година.
Набавете необходимото за училище
Изчистете непотребните неща от бюрото на детето си, изперете раницата му и купете всички необходими училищни принадлежности. Уверете се, че годишните прегледи и имунизации са направени и документите за училище са изрядни.
Измислете задачки за упражнение
Време е да изчистите и праха от мозъците на децата. Приготвяте италианска храна за вечеря? Накарайте детето да изчисли хранителната стойност на това, което е в чинията му, да спелува имената на ястията , да ви разкаже какво помни за Римската империя или да назове няколко големи града в Италия. Правете такива кратки упражнения с децата си всеки ден, за да загреят за училище.
Навлизане в рутината
Започнете да правите постепенен преход от безгрижните летни дни към взискателността на академичния график. Пращайте децата по леглата 15 минути по-рано всяка вечер и ги събуждайте приблизително по времето, когато трябва да се става за училище. Този преход трябва да се случи и в кухнята. Започнете отново да приготвяте здравословна закуска, сервирайте обяда по едно и също време и вечеряйте по-рано. Регулирането на вътрешните часовници на членовете на семейството ще улесни прехода към новата учебна година и за децата, и за вас самите.
Ретроспекция на лятото
Всяка учебна година започва с повтаряне на класическия въпрос "А вие какво правихте това лято?". Знаете, че в училище децата ще трябва да отговорят на него, затова ги подгответе. Накарайте ги да съберат мислите си, да разгледат снимките, да си нахвърлят няколко бележки или да пишат в дневниците си спомените за лятото. Така ще са напълно подготвени, когато учителката им зададе въпроса.
Идеи за обяд
Победете скучните сандвичи като обсъдите нови варианти за обяд с децата си. Измислете интересно меню за обяд за първата седмица на учебната година и запасете хладилника с необходимите продукти. Така ще избегнете бъркотията рано сутрин и ще разнообразите обяда на детето в училище.
Какво да облечете?
Първият учебен ден е важно събитие по отношение на модата. Разровете с децата в гардероба, изберете перфектният тоалет, подхождащ за училище, и го пригответе от предната вечер. Това не само спестява време сутрин, но и създава приятно очакване за големия ден.
Време е за парти
Отпразнувайте започването на училището с парти за децата и съучениците им – примерно през първия уикенд от новата учебна година. Планирането на парти ще накара децата да очакват някакво приятно събитие и така да приемат по-леко връщането на училище, а и ще им помогне да се свържат отново със съучениците си и да изградят приятелства, които ще останат през цялата година./ tia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар