петък, 6 ноември 2015 г.

МУЗЕЙКО ЗАВЛАДЯ ДЕЦАТА

Във времето на интернет, когато децата все по-малко четат книги, в София наскоро отвори врати детският научен център - Музейко. Той е най-големият научен център в цяла Източна Европа, което наистина е повод за гордост.

Какво е Музейко?
Едно истинско приключение в света на науката, пречупено през призмата на детското любопитство към света.

Започваме от подземния етаж, от недрата на земята. Тук децата се запознават с геологията и археологията. Могат да усетят как изригва вулкан, да търсят с лопатки археологически артефакти, да си направят истински отпечатъци с пастели върху хартия, наистина да се почувстват откриватели. И внимавайте да не се загубите сред корените на Голямото дърво!

Следва Първи етаж - това е света, в който живеем. Тук може да завъртим сферата на климата и да видим как се завихря буря, да погледнем под микроскоп как изглеждат различни проби от природата, да се почувстваме като насекомо, риба или птица, а най малките ще се зарадват на филмчето за смяната на годишните времена. 
Запознайте се и с живота в града по-отблизо - бъдете архитекти и строители, пробвайте да построите нещо, Музейко ви предоставя тази възможност. Не забравяйте за земетресенията, ще ги усетите в действителност.

Ако все още не сте достатъчно впечатлени, очаква ви вторият и последен етаж. Знаете ли как се настройва сателит, какво се вижда през скафандър и как се управлява космически кораб? Ако не, скоро няма да си тръгнете от Етажа на бъдещето и Планетариума.

Едновременно с интересните експозиции има и много занимателни практически и компютърни игри, така че децата да могат да използват всичките си сетива - да гледат, да пипат и усещат, в Музейко забраните са малко. Там на децата е позволено да се почувстват истински откриватели. 

Предполагам вече се досещате защо Музейко е толкова интересен и привлекателен не само за децата, но и за възрастните? Убедете се сами.
Билетът за Музейко ви осигурява целодневно забавление, като не са забравени и кътовете за отмора и храна.

За повече подробности посетете официалната страница на Музейко.


Източник http://www.webbukvar.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар