петък, 5 юни 2015 г.

ВИЛА НА ДВА КВАДРАТНИ МЕТРА

За хората от големия град ходенето сред природата обикновено може да се осъществи само
през уикенда. Ако разполагате с чудесна вила и дворче, към които може да се отправите още в петък вечерта, тази публикация не е за вас. Следващите редове са за тези, които като мен, поради липса на вила и на "баба и дядо" на село, всяка седмица планират различни излети и разходки в желанието си да прекарат повече часове на чист въздух сред природата, далеч от шумния град.

За съжаление почивните дни са само два и тогава ни остава единствено възможността да си създадем малък оазис у дома - на балкона или терасата. Това може да стане много лесно, а и не е необходимо да сте голям любител на цветята и растенията.
На първо място трябва да се разчистят всички ненужни вещи, които запълват и без това малкото пространство на балкона. Всичко, което ще пречи и ще загрозява общия облик, трябва да се отстрани. На нашата импровизирана, малка градина място могат да имат само масичка и два стола, които да оформят кът за сядане и различни аксесоари за допълнителен комфорт и уют.

Кът за сядане може да се оформи, както от специално закупени за целта градински мебели, така също и от най-обикновени пластмасови столове и маса. Важното в случая е те да издържат на лоши атмосферни условия, защото няма да ви е приятно преди всеки дъжд да прибирате и после пак да изкарвате тапицираната, мека мебел.

След като вече вашият кът за почивка е подреден, остава най-приятната част - да го превърнем в наистина приятно място за отмора.
Тук вече може да развихрите въображението си, като се започне от шарени възглавнички за
столовете, красиви градински фенери или свещник, морски съкровища и малки цветни акценти. Все пак задължително е в цялата композиция да присъства поне една саксия с красиво, цъфтящо цвете или кактус, или поне ваза със свежи цветя.

Друг елемент, който веднага ще превърне вашето балконче в нещо специално, е декоративният фонтан. Те имат различна големина, но дори и най-малкият ще ви осигури приятни мигове.

Вашият малък оазис вече е готов. Остава само да му се насладите, докато пиете кафето си, четете книга или просто седите в топлата лятна вечер.

Източник: http://bgbud.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар