ПРОДУКТИ
4 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пшеничен грис
1 бакпулвер
1/2 ч.л. канела
2 ч.ч. настъргани ябълки
( това са около 3 ябълки)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата със захарта хубаво се разбиват на ръка или с миксер. Добавя се олиото, грисът, брашното, бакпулвера и канелата. Ябълките се измиват, обелват и рендосват на едро ренде. Ако искате в кекса да се усещат парченца, по-добре е ябълките да се нарежат на ситно, защото настъргани при печенето те се стопяват. Настърганите ябълки се добавят към кексовата смес и всичко се обърква добре. Може да Ви се стори, че кексовото тесто е малко по-гъсто от обичайно.
Пече се в предварително намазнена и набрашнена форма или в силиконова на 180 градуса до суха клечка. След изпичането, изчакайте да изтине преди да го извадите от формата. По желание може да се поръси с пудра захар.
Както ще се убедите сами, кексът е много ароматен и въздушен, а пшеничният грис му придава особена структура.
Приятен апетит!
Източник WEBBUKVAR
Няма коментари:
Публикуване на коментар