понеделник, 17 март 2014 г.

ЗАДНА ХРЕМА ( РИНИТ )

Задният ринит (по-често наричан „задна хрема“) е продължително и досадно състояние при малките деца. Характеризира се с течение на носа, което чувстваме „отзад“, в следствие на което секретите се стичат по гърлото и затрудняват дишането, а отпушването на носа е много по-сложно. Тъй като няма секрети, които да се стичат през носа, в началото майката може и да не разбере, че детето е с хрема и да се чуди какво му има.

Когато детето спи, секретите стичащи се по гърлото го дразнят и се появява и кашлица. Тази кашлица събужда дечицата и им пречи да спят. Обичайно този вид хрема продължава по-дълго, което означава много безсънни нощи за мама и за детето.
Причините за това състояние може да са различни. Една възможност е проблем с нормалното оттичане на носа, поради което секретите се натрупват и започват да се стичат отзад. Хроничните ринити често се проявяват със „задна хрема“. Алергичните ринити също предизвикват подобно състояние. Неправилното диагностициране води до усложняване и удължаване на ситуацията (например предписване на сироп за кашлици и антибиотик, когато причината е алергична реакция). За това горещо препоръчвам да пробвате с хомеопатия, ако вашето дете е с подобна хрема. Още при първите ви съмнения може да дадете Цинабсин, който е комплексен продукт и ще помогне при борбата със задната хрема, независимо от нейната причина. Цинабсин съдържа Cinnabaris, Hydrastis canadensis, Kalium bichromicum и Echinacea angustofolia и е подходящ за деца над 1 година.
Допълнително може да облекчите синусите с топли компреси, които ще подобрят оттичането на секретите и дишането. В никакъв случай не използвайте конвенционалните капки за нос (например такива съдържащи ксилометазолин) повече от 5-6 дни, защото изсушават прекомерно лигавицата и може да доведат до трайни проблеми. За разлика от тях, хомеопатията няма странични ефекти и може да бъде използвана колкото дълго е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар