ШОКОЛАДОВ МУС
Продукти за 4 порции:
80-100 грама натурален шоколад
1 с.л. какао
2 с.л. захар
2 жълтъка
3 с.л. силно еспресо
½ чаена чаша сметана
Приготвяне:
Жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбъркват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркат се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разстопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. Оставя се да се охлади
Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква със шоколадовата основа. Мусът се насипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне. Преди сервиране се поръсва със стърготини шоколад, може да се гарнира с розички от бита сметана
Няма коментари:
Публикуване на коментар