вторник, 24 декември 2013 г.

ЗИМНА ДОМАШНА ИДИЛИЯ - ПУХКАВ И АРОМАТЕН ХЛЯБ




Хляб с фета -сирене

1 кг. брашно
1 пакетче суха мая
350 гр настъргано сирене- фета
700 мл. вода
1ч.л. сол
4 с.л. зехтин
брашно за до омесване

Омесете тесто от изброените продукти. Извадете го на плота и до омесете до меко, не лепнещо тесто, което разделете на две. Поръсете с брашно повърхността на която работите и месете, като завивате краищата на тестото към средата. Сложете хляба в тава, със събраните краища нагоре ( всъщност гладката му страна да остане отдолу) , върху пекарска хартия, завийте с кърпа и оставете да втаса.
Загрейте фурната на 200C с вентилатор. Печете на средна решетка до златисто кафяво и суха клечка.
Извадете хляба върху решетка и напръскайте с вода. Завийте с кърпа и...да ви е сладко!

Къщата ухае на зима. Прясно изпечен хляб, миризма на печени сухи чушки и пращящи в камината дърва!
Насладете се приятели, усетете мига и живейте за него, защото никога няма да се повтори!
Пожелавам ви топли и приятни празнични дни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар