петък, 6 декември 2013 г.

СЪЗДАЙТЕ СИ СЕМЕЙНИ КОЛЕДНИ ТРАДИЦИИ

Всеки родител обича да прави всичко, за да зарадва децата си, особено по празниците.Подаръците, традициите, трапезата – всичко това внася уют в дома и сплотява семейството. Предлагаме ви няколко идеи за коледни традиции, които да започнете сега, и които да превърнете в очакван с нетърпение момент за вашите малчугани.
Може да започнете да четете на децата си по една коледна приказка всяка вечер. От началото на декември имате поне 24 вечери до Коледа, така че направете си подробна програма, с която да приковете вниманието на непослушковците и им обърнете внимание на това колко важни са традициите за едно семейство.
Бихте могли да измайсторите ръчно направен календар, с който да отброявате дните до Коледа. Използвайте въображението си. Тук може да развихрите креативността си до краен предел. Сигурни сме, че календарите със скрити коледни лакомства ще са любими на децата ви.
За най-малките и все още вярващи в Дядо Коледа малчугани ви предлагаме още една интересна идея. Разкажете на децата си за елените на приказния старец – как летят в небето и дърпат магическата шейна на Дядо Коледа. Още по-интересно ще бъде, ако въвлечете хлапетата в коледната магия – в нощта на Бъдни вечер излезте на алеята и заедно с децата поръсете пътя с „вълшебен прах“ (може да използвате какао, хлебни трохи, брашно), който да помогне на еленчетата да полетят в празничната нощ. Така децата ще са сигурни, че са спомогнали да си получат подаръците навреме за Коледа! Прекрасно, нали?Коледните празници са подходящо време да научите децата си колко е важно да бъдат състрадателни, да даряват на нуждаещите се и да взимат участие в благотворителни акции. Съществуват програми, по които желаещите да участват в подобни акции. Дори и печенето може да бъде подходящ похват, с който да покажете на мъниците значението на традициите. Можете, например, да приготвите с децата си коледни сладки, да ги аранжирате и заедно да ги предложите на съседите.
Направете си вечерно пътешествие из града, за да разгледате украсата из улиците. Няма нищо по-хубаво от светещата коледна украса, в която потъва целият град. По този начин ще обърнете внимание на децата ви колко е важно да създавате настроение в дома си, а и украсяването винаги е забавно, как мислите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар