Много обичам тиквички-пържени със сосче, с ориз, пълнени като се издълбаят или пълнени като лодки, но останалата част от моето семейство не е на същото мнение. И докато съпругът ми минава с номера - не ми харесва много, но ям всичко, нали съм бил в казарма, дъщеря ми има категорично мнение, че някои зеленчуци просто не стават за ядене.
В такива случаи мама трябва да впрегне цялото си въображение и да измисли начин "гадните" зеленчуци да се замаскират така, че да не се разпознават като такива. Рецептата за този киш е именно такава - лесна и бърза и същевременно пълна със зеленчуци- специално за капризни госпожици.
- яйца - 3 броя
- кашкавал и сирене - 200 г
- брашно - 1/2 ч.ч.
- бакпулвер - 1 ч.л.
- лук - 1/2 глава
- тиквички - 500 г
- олио - 80 мл
- сол
- черен пипер
- копър
Тиквичките заедно с лука малко се задушават, докато омекнат. После всички съставки се смесват и изсипват в добре намазнена тавичка. Пече се около 40 мин. докато хубаво се зачерви. Най-важното е да не се реже и сервира веднага, а да се изчака половин час да се стегне. Задължително се сервира с кисело мляко.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар