сряда, 14 август 2013 г.

КИШ С ТИКВИЧКИ

Киш с тиквички или как да накараш детето да яде зеленчуци.

Много обичам тиквички-пържени със сосче, с ориз, пълнени като се издълбаят или пълнени като лодки, но останалата част от моето семейство не е на същото мнение. И докато съпругът ми минава с номера - не ми харесва много, но ям всичко, нали съм бил в казарма, дъщеря ми има категорично мнение, че някои зеленчуци просто не стават за ядене.
В такива случаи мама трябва да впрегне цялото си въображение и да измисли начин "гадните" зеленчуци да се замаскират така, че да не се разпознават като такива. Рецептата за този киш е именно такава - лесна и бърза и същевременно пълна със зеленчуци- специално за капризни госпожици.

  •      яйца - 3 броя
  • кашкавал и сирене - 200 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лук - 1/2 глава
  • тиквички - 500 г
  • олио - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • копър










Тиквичките заедно с лука  малко  се задушават, докато омекнат. После всички съставки се смесват и изсипват в добре намазнена тавичка. Пече се около 40 мин. докато хубаво се зачерви. Най-важното е да не се реже и сервира веднага, а да се изчака половин час да се стегне. Задължително се сервира  с кисело мляко.

Да ви е вкусно!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар