Супа топчета | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
В 2 л вряща вода се поставят нарязаните на малки кубчета моркови и картофи, и лукът - нарязан на ситно. Посолява се на вкус и се оставя да заври. От каймата, с малка лъжичка се взема и се слага в купа с брашно. Всяко топче се овалва в брашното и се слага в чиния. Когато се направят всички топчета, внимателно се пускат в заврялата супата. Когато се свари се сваля се от котлона и се застройва с разбитите мляко и яйца. Връща се отново на котлона да заври, като се разбърква постоянно, да не се пресече. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
| |
вторник, 27 август 2013 г.
ЛЮБИМАТА СУПА ТОПЧЕТА
Любимата ни супа вкъщи е супа топчета. Независимо дали е зима или лято, поне веднъж седмично тя присъства на нашата маса. Ето и рецептата:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар