петък, 21 февруари 2014 г.

ШУСЛЕРОВИТЕ СОЛИ ПОМАГАТ ПРИ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Минерален дефицит трупа кариератаГазирани напитки, мазни храни, липса на движение, повечко сладичко и почти никаква вода - всички тези фактори допринасят за образуване на камъни в бъбреците. Обикновено те се появяват при нарушена обмяна на веществата и прекалено кисела среда. А тя от своя страна може да се дължи на невъзможността на организма да се справи с преработването на всички „удоволствия”, на които го подлагаме.
Храним се така, че нарушаваме баланса на хранителни вещества и минерали и организмът буквално си „скрива” запас от минерални соли и ги трупа в някои тъкани и органи.  С течение на времето при хронично високо съдържание на пикочна киселина в кръвта в бъбреците се отлагат уратни кристали, които образуват камъни. Процесът може да бъде спрян. За неутрализирането на излишните киселини са необходими Шуслерова сол №9 натриев фосфат, №11 силицея  и №2 калциев фосфат. Те се приемат всеки ден поне за 3-6 месеца.  Тази комбинацията помага за разтваряне на камъните и същевременно ни предпазва от образуване на нови. След дълъг курс може да се постигне и разграждане и на калциевите оксалати. Приемат се по 3 таблетки от всяка сол. Трябва да се пие много вода и да се избягват храни, съдържащи глутамати.
 Шуслеровите соли балансират минералите в клетките и междуклетъчното пространство. Те са на точното място и в точната концентрация, което пречи на отлагането им в тъканите и в органите.
ПОМОЩ ОТ ПРИРОДАТА

Чай от мечо грозде и сладник вади пясъка
Добра билкова комбинация при бъбречни камъни е от корен на репей,  Rad. Bardannae, стръкове на голо изсипливче, Hb. Herniariae , листа от мечо грозде, Fol. Uvae ursi,  и корени от сладник, Rad. Liquiritiae.
Три супени лъжици се варят в един литър вода за 15 мин. След охлаждане чаят се прецежда. Добавя се половин  чаена лъжичка сода за хляб и се пие преди и след храна по една чашка, общо 6 чашки за деня.
Цейлонският чай Kidney  е много подходящ при камъни в бъбреците, а и при всички бъбречни заболявания. Една-две чаени лъжички се запарват 5-15 минути в чаша вряла вода. Изпиват се един-два чая дневно.
При спазъм и болка


В повечето случаи Nux vomica 5 (9) CH e достатъчна за преодоляване на спазъма. Приемат се по 5 гранули през 15-30-60 минути. Щом състоянието се подобри, приемът се  разрежда. Може да се редуват  Nux vomica и Calcarea carbonica.
Calcarea carbonica 15 CH (30 СН) също помага за преодоляване на спазъма и болката. Приема се като Nux vomica. Потенцията 15 СН е подходяща при бъбречни кризи, а 9 СН – за стопяване на калциеви фосфати и оксалати.

Два препарата ги топят


За успешно стопяване на бъбречните камъни извън период на криза помагат 2 хомеопатични препарата
Calcarea carbonica 9 CH – два пъти дневно по 5 гранули, но през ден (примерно – понеделник, сряда и петък). Тази потенция отговаря за калциевите соли. А именно калциевите отлагания в бъбрека се поддават трудно на консервативно лечение.
Lycopodium 9 CH – приема се като Calcarea carbonica. Като двата препарата се редуват (вторник, четвъртък и събота). Ликоподиумът отговаря за урати, холестерол, чернодробна стеатоза и т. н. Често след 3-4 дни уратите започват да се отделят във вид, подобен на стрита керемида.

Променете калциевия метаболизъм


Отстраняването на камъка и лечението с хомеопатия и билки върши само част от работата.
Проблемът се решава трайно, когато се акцентира на профилактиката и се вземат мерки за коригиране на калциевия метаболизъм. Любителите на „Кока-кола”,  „Фанта”, „Спрайт” и други трябва да са особено внимателни. Тези напитки съдържат фосфорна киселина, която смущава калциевия метаболизъм. Опасни са, ако пием големи количества или често. При химическо изследване на камъка – магнезиево-амониев фосфат, се оказва, че около 67% са калциев оксалат, карбонат, цистин. Така, ако имаме „песъчинки”, за няколко месеца те пак могат да образуват отливъчен камък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар